Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Klassiska pizzabullar med ost- och skinkfyllning

Ett riktigt enkelt recept på klassiska pizzabullar med en fyllning på ost och skinka. Detta är utan tvekan det ultimata receptet för picknick eller lunch på stranden. Frys in dem när de är färdiga och låt dom tina i solen. Supersmidigt, löjligt enkelt och otroligt gott! Gott till fruktigt och kryddigt rött.

Vintips till receptet
269 kr

Ingredienser

Pizzadeg (men 2 färdigköpta går utmärkt!)
3 dl fingervarmt vatten
25 g jäst
2 msk rapsolja
9–10 dl vetemjöl
1 tsk salt

Tomatsås
1 ½ dl krossade tomater
½ dl tomatpuré
1 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
1 klyfta vitlök
salt
peppar

Fyllning
ca 200 g strimlad rökt skinka
ca 300 g riven ost (välj din favorit!)
ev färsk oregano eller basilika

Pensling 
1 ägg

Gör så här

Pizzadeg – men att köpa färdig går jättebra!

1. Smula ner jästen och låt den lösas upp i en bunke med fingervarmt vatten. Tillsätt rapsolja och salt. Rör sedan ned vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en deg. knåda degen och låt jäsa under bakduk i ca 30-40 minuter.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel som är ½–1 cm tjock, men är din färdiga pizzadeg rund så går det bra det med.

Tomatsås

3. Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré, och kryddor. Pressa i vitlöksklyftan och låt koka i 10 minuter (eller så länge du hinner. Ju längre desto bättre). Bred ut såsen på degplattorna.

Fyllning, rullning och gräddning

4. Strö ut ost på degplattorna. Strimla och sprid ut skinkan och strö ev. över färsk oregano och/eller basilika. Salta och peppra.

5. Rulla ihop degplattorna från långsidan till en lång orm.

6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda, precis som när du gör kanelbullar.

7. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper (du behöver inte lägga dem i bullformar, men det skadar inte för snygghetens skull). Låt dem jäsa i 20–30 min (om du gjort egen deg).

8. Vispa ihop ett ägg och pensla bullarna. Grädda i ugnen i 8-10 minuter på 250 grader.

9. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. Lägg sedan i fryspåsar, frys in och ta fram när ni ska till picknicken eller stranden!

Betyg
8 röster
Vad tycker du?
Portioner
24 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Så här ska ett fyndvin smaka"
Imponerande dubbelguld till italiensk vit nyhet!

LÄS MER