Pizzabullar med pesto & örter
Snabba pizzabullar som vi fyller med tomatpesto eller en örtröra på färska örter, citron och vitlök. Perfekt på buffébordet eller som tilltugg till ett glas italienskt rödvin. Vill du ha fler somriga recept och vintips? - Kolla in vår sommarfestguide!



Ingredienser
1 paket färdig pizzadeg
(el en sats hemmagjord)
Fyllning
1 liten burk röd pesto
el örtröra
örtröra
2 msk olivolja
1 nypa salt
1-2 klyftor vitlök
1 rejäl näve blandade färska örter
tex basilika, oregano, rosmarin, persilja, timjan
zest från 1/2 citron
salt
Gör så här
1. Finhacka ingredienserna till örtröran och blanda ner i oljan eller mixa all med en stavmixer. Smaka av med flingsalt.
2. Värm ugnen till 210 grader. Dra eller kavla ut degen så att den blir lite större. Bred över ett lager pesto eller örtröran.
3. Vik degen med kortsida mot kortsida och kavla ihop den lite mer. Skär sedan i centimeterbreda längder längs kortsidan och tvinna dem mellan fingrarna och rulla ihop till en bulle. Baka i ugn i 10- 15 minuter tills de har fin färg.
4. Servera ljumna till ett glas bubbel innan maten, som en del av en buffé eller som tillbehör till en grönsakssoppa.