Il Barone Rosso
205 kr
Il Barone Rosso är ett rött vin på bag-in-box från Italien. Druvorna bakom vinet är sangiovese...
Steak sandwich eller köttmacka? Kärt barn har många namn. Vi har tagit fram ett recept på denna läckra rätt med ryggbiff, karamelliserad lök och en dijon- och honungskräm. Vinvalet till denna rätt faller på ett generöst fruktigt och fylligt rött vin. Vinets fruktighet balanserar dijonen samt speglar honungen & löken!
Ingredienser
4 personer
4 skivor ryggbiff
4 skivor levain eller liknande surdegsbröd
(ciabatta går också bra)
4 stora blad romansallad
Karamelliserad lök
2-3 stora gula lökar
valfria torkade örtkryddor (tex herbs de provence, örtpeppar, persilade)
en nypa socker
1 msk vit- eller rödvinsvinsvinäger
salt
olivolja
Dijonsås
2 dl crème fraiche
1-2 msk honung
1-2 msk dijondressing
salt
nymald svartpeppar
Tillbehör
Salta chips
cornichons eller saltgurka
grönsallad
1. Ta fram köttet i god tid ur kylen innan det ska stekas. Skär upp brödet.
2. Skär löken i tunna skivor. Stek löken sakta mjuk i olivolja i en tjockbottnad kastrull tillsammans med valfria torkade örtkryddor, en nypa socker och salt samt en skvätt vitvins- eller rödvinsvinäger. Se upp så att löken inte bränns vid utan låt den karamelliseras sakta.
3. Rör ihop crème fraiche tillsammans med dijonsenap och honung. Har du bara fast honung hemma kan du låta den lilla mängd du ska ha antingen bli mjuk i ett vattenbad eller några sekunder i micron. Smaka av såsen med salt och nymald svartpeppar.
4. Rosta brödet i ugn eller i brödrost, håll varmt.
5. Stek köttet i en varm stekpanna till önskad stekgrad. Låt vila en liten stund och skär sedan upp det med en vass kniv. Montera dina mackor med ett salladsblad underst, sedan stekt lök, dijonsås och toppa till sist med köttet. Avsluta med nymald svartpeppar ur kvarn. Servera din köttmacka tillsammans med lättsaltade chips, cornichons eller saltgurka samt en grönsallad för den som önskar. Servera direkt då man vill ha köttet ljummet vid servering.
205 kr
Il Barone Rosso är ett rött vin på bag-in-box från Italien. Druvorna bakom vinet är sangiovese...
Lyxig och rustik helgmiddag.
Smaklökarna jublar till den här favoriten där tillbehören gör rätten