Periquita White
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
En supergod röra som sätter guldkant på kräftskivan. Servera på rostat bröd eller som fyllning i en bakpotatis. Röran är också riktigt läcker som topping på sallad eller som förrätt på avokadohalva. I glaset väljer vi gärna ett friskt och krispigt vitt.
200 g kräftstjärtar i lag (avrunna)
200 g räkor, skalade
1 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 msk färskpressad citronsaft
1 msk finhackad färsk dill
1 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad röd lök
1 tsk dijonsenap
Salt och peppar efter smak
En nypa cayennepeppar
Färsk dill eller gräslök till garnering
Citronklyftor till servering
1. Om du använder kräftstjärtar och räkor i lag, se till att de är väl avrunna. Hacka kräftstjärtarna och räkorna grovt.
2. Blanda crème fraîche, majonnäs och dijonsenap.
3. Rör ner den finhackad dillen, gräslök och rödlök. Tillsätt citronsaften och blanda väl.
4. Vänd ner de hackade kräftstjärtarna och räkorna i röran.
5. Smaka av röran med salt, peppar och lite cayennepeppar om du vill ha en hint av hetta.
6. Låt röran stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering för att smakerna ska sätta sig ordentligt.
7. Servera röran med extra dill och färska citronklyftor.
För en extra lyxig touch kan du toppa röran med en liten sked rom!
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.