Grandiosa Gran Selección Crispy Blanc
199 kr
Ett friskt och krispigt vitt från soliga Spanien, med toner av persika, melon, krispiga päron och solmogen citrus.
En riktigt god och krämig kräftpasta som imponerar på middagsgästerna. Servera till ett friskt vitt vin. En skvätt i såsen och en skvätt i glaset!
400 g pasta
300 g kräftstjärtar i lag (avrunna) eller färska kräftor (skalade)
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk smör
1 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
2 msk tomatpuré
1 msk koncentrerad hummerfond eller skaldjursfond
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad dill
Salt och peppar efter smak
En nypa cayennepeppar
1 citron (zest och saft)
Färsk dill eller persilja och riven parmesan till garnering
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Häll av och spara lite av pastavattnet.
2. Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt den finhackade löken och vitlöken, fräs tills de är mjuka och genomskinliga.
3. Häll i vitt vin och låt det reducera något, cirka 2-3 minuter.
4. Tillsätt tomatpuré och hummerfond, rör om ordentligt.
5. Häll i grädde och crème fraîche. Låt såsen koka ihop tills den tjocknar.
6. Tillsätt paprikapulver, torkad dill, salt, peppar och cayennepeppar. Smaka av såsen och justera kryddningen efter smak.
7. Lägg i kräftstjärtarna och värm försiktigt upp dem i såsen. De ska bara bli varma, inte koka, för att behålla sin saftighet.
8. Riv citronskalet och pressa lite citronsaft i såsen med citronsaft.
9. Tillsätt pastan till såsen och blanda ordentligt så att all pasta täcks av den krämiga såsen. Om såsen känns för tjock – blanda ut den med det sparade pastavattnet för att få rätt konsistens.
10. Servera pastan toppad med parmesan och färsk dill eller persilja!
199 kr
Ett friskt och krispigt vitt från soliga Spanien, med toner av persika, melon, krispiga päron och solmogen citrus.
våra bästa tillbehör och recept för en lyckad kräftskiva.
Våra bästa recept till kräftskivan. Med vintips såklart!
Kräftor! Här kommer ett underbart recept att servera som förrätt, lunch eller som tillbehör.