Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Krämig kycklingpasta med parmesan

Äkta vardagslyx i en panna! Mör kycklinglårfilé, champinjoner och tomater i en sås med mycket grädde, färsk basilika och en stänk vin (eller bubbel - det du har öppet hemma). Allt vänds ihop med pasta och toppas med generöst med parmesan. Servera till ett livligt vitt.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

600 g pasta (ex rigatoni)
800 g kycklinglårfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
200 g färska små röda tomater
1 kruka färsk basilika
5 dl vispgrädde
1 dl vitt vin (valfritt)
2 tsk citronpeppar
0,5 citron (skal + ev. lite saft)
Salt och svartpeppar
Parmesanost – rikligt
Olivolja eller smör att steka i

Gör så här:

1. Finhacka lök och vitlök. Skiva champinjoner, halvera tomater. Strimla basilikan. Riv citronzest om du använder citron.

2. Skär lårfiléerna i mindre bitar. Stek gyllene i olja eller smör. Krydda med citronpeppar, salt och peppar. Lägg åt sidan.

3. I samma panna: fräs lök, vitlök och champinjoner tills de får färg. Tillsätt tomaterna och låt dem mjukna.

4. Koka pastan i saltat vatten enligt instruktionerna, men låt den vara lite al dente. Spara 1 dl av kokvattnet innan du häller av.

5. Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Häll på grädde, en skvätt vin och citron. Låt sjuda i 5–10 minuter tills såsen tjocknar. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron. Smaka på såsen, så att du vet om du behöver ha i mer kryddor!

6. Rör ner pastan i såsen tillsammans med pastavattnet. Vänd runt så allt blandas ordentligt. Blanda ner basilikan.

Servera: Lägg upp i djupa tallrikar. Toppa med massor av riven parmesan, nymalen svartpeppar och lite färsk basilika. Servera med en fräsch grönsallad vid sidan.

Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Pasta alla Puttanesca
Louise Laurenius
30 min

Pasta alla Puttanesca

Smakrik tomatsås med sardeller, kapris och chili. En italiensk klassiker!

Boira' Pecorino hyllas som "fullträff"!
Guldvinnande nyhet som "imponerar på riktigt"

LÄS MER