Krämig kycklingpasta med parmesan
Äkta vardagslyx i en panna! Mör kycklinglårfilé, champinjoner och tomater i en sås med mycket grädde, färsk basilika och en stänk vin (eller bubbel - det du har öppet hemma). Allt vänds ihop med pasta och toppas med generöst med parmesan. Servera till ett livligt vitt.









Ingredienser
600 g pasta (ex rigatoni)
800 g kycklinglårfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
200 g färska små röda tomater
1 kruka färsk basilika
5 dl vispgrädde
1 dl vitt vin (valfritt)
2 tsk citronpeppar
0,5 citron (skal + ev. lite saft)
Salt och svartpeppar
Parmesanost – rikligt
Olivolja eller smör att steka i
Gör så här:
1. Finhacka lök och vitlök. Skiva champinjoner, halvera tomater. Strimla basilikan. Riv citronzest om du använder citron.
2. Skär lårfiléerna i mindre bitar. Stek gyllene i olja eller smör. Krydda med citronpeppar, salt och peppar. Lägg åt sidan.
3. I samma panna: fräs lök, vitlök och champinjoner tills de får färg. Tillsätt tomaterna och låt dem mjukna.
4. Koka pastan i saltat vatten enligt instruktionerna, men låt den vara lite al dente. Spara 1 dl av kokvattnet innan du häller av.
5. Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Häll på grädde, en skvätt vin och citron. Låt sjuda i 5–10 minuter tills såsen tjocknar. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron. Smaka på såsen, så att du vet om du behöver ha i mer kryddor!
6. Rör ner pastan i såsen tillsammans med pastavattnet. Vänd runt så allt blandas ordentligt. Blanda ner basilikan.
Servera: Lägg upp i djupa tallrikar. Toppa med massor av riven parmesan, nymalen svartpeppar och lite färsk basilika. Servera med en fräsch grönsallad vid sidan.