Kycklingfilé med grön cous-cous och krämig paprikaröra
Kyckling och cous-cous med mycket grönt i är en riktigt fräsch middagsrätt. Har man grillen framme är det godast att grilla sina kycklingfiléer. Den smakrika paprikaröran kan man antingen göra mild i smaken eller gå lös med riktigt mycket chili om man gillar hetta i maten. Till denna fräscha och smakrika rätt väljer vi ett rosévin med fin frukt och frisk syra som möter upp den syrliga fetaosten och myntan i rätten!
Ingredienser
4 kycklingfiléer
salt
peppar
Cous- cous
3 dl cous cous
½ gurka
1 grön paprika
1 kruka färsk mynta
1 knippe salladslök
Zest av en citron
Olivolja
Örtsalt
Paprikaröra
1 stor röd paprika el 2 mindre
1 röd chilifrukt (kan uteslutas eller minskas på)
1 paket fetaost
2 dl grekisk yoghurt
Ca 1 msk citronsaft
Eventuellt mjölk att späda med
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader eller grill. Skölj och dela paprikorna och chilin i stora bitar. Lägg paprikorna och chilin på en ugnsfast form och kör dem i ugnen tills skalet bubblar. Låt svala och dra sedan av det svarta skalet från paprikorna.
2. Lägg alla ingredienser till röran, utom citronsaften, i en skål och mixa med en stavmixer. Smaka av med citronsaft och späd eventuellt med lite mjölk för lösare konsistens. Ställ kallt.
3. Sänk värmen på ugnen till 175 grader.
4. Koka cous- cousen enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna.
5. Stek kycklingfiléerna i en stekpanna/alternativt grilla dem så att de får en fin yta. Salta och peppra och låt dem sedan gå klart i ugnen.
6. Under tiden kycklingen är i ugnen. Skölj och hacka gurka, paprika och salladslök. Blanda ner med myntan i cous-cousen. Blanda runt med lite god olivolja och smaka av med salt.
7. När kycklingen är klar, låt den vila en liten stund och skiva sedan upp den och servera med cous-cous och paprikaröra.