Moncaro Trebbiano DOC, 750 ml
89 kr
I doften finns vit persika, päron, färsk ört och stenig mineral. Smaken innehåller toner av stenfrukt, citrus, gröna äpplen och färska kryddörter. Vinet har en fin textur och en härlig, aptitretande syra.
En underbar kycklingsoppa för ruggiga dagar. Mustig, lättlagad och len. Vi väljer ett fylligt vitt vin som matchar den lena soppans struktur med fin fruktighet och med balanserad syra som möter syrligheten vi hittar i soppan som kommer från just vitt vin. En skvätt i soppan och en skvätt i glaset.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ liten purjolök
2 stjälkar selleri
olivolja
800 g kycklinglår
3 dl torrt och oekat vitt vin
1 ½ msk torkad dragon
6 dl hönsbuljong
2 dl grädde
2 tsk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
Till servering:
Gott bröd
1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skölj purjolöken noggrant och strimla den fint. Strimla sellerin.
2. Hetta upp en stor kastrull med olivolja och fräs gul lök, vitlök och purjolök mjukt. Tillsätt selleri, kyckling, vin, dragon, buljong, grädde samt vitvinsvinäger och koka upp. Låt sjuda på medelvärme tills kycklingen är helt genomkokt, det tar cirka 30 minuter.
3. Ta upp kycklingen och plocka köttet från benen. Lägg tillbaka köttet i soppan, smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med ett gott bröd.
89 kr
I doften finns vit persika, päron, färsk ört och stenig mineral. Smaken innehåller toner av stenfrukt, citrus, gröna äpplen och färska kryddörter. Vinet har en fin textur och en härlig, aptitretande syra.
En riktigt fräsch kycklingrätt med örtiga inslag som serveras till rykande het pasta.
En fräsch grillrätt- perfekt tillsammans med ett friskt rosévin!