Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Grillad kyckling med frisk potatissallad

En riktigt fräsch och god grillrätt till vårens och sommarens middagar. Om du inte hittar kycklingsteaks, som helt enkelt är en urbenad och tillplattad kycklingklubba, så kan du bena ur klubbor själv. Det är ett fantastisk saftigt kött. Kycklingen passar både att grillas eller stekas. I glaset väljer vi ett friskt och fruktigt vitt vin som matchar den syrliga potatissalladen och kycklingköttets textur.

Vintips till receptet
199 kr

Ingredienser

4 kycklingsteaks eller klubbor
olivolja
färsk timjan
1 citron
flingsalt och nymald svartpeppar

Frisk potatissallad
1 kg potatis
1 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs, gärna amerikansk
1 msk fransk senap
1 msk vitvinsvinäger
1 liten burk kapris, 100 g
1 äpple
3 salladslökar
1 liten påse spenat, ca 60 g
salt och nymald svartpeppar

Gör så här

1. Koka potatisen och låt kallna. Skala och skär den i grova bitar och lägg i en stor bunke.

2. Blanda crème fraiche, majonnäs, fransk senap och vitvinsvinäger i en annan skål.

3. Häll av kaprisen, hacka äpple och salladslök och tillsätt det till majonnäsblandningen.

4. Vänd ner blandningen i potatisen och smaka av med salt och peppar.

[step]Vid servering blanda i spenaten och lägg upp potatissalladen i en serveringsskål.

5. Pensla kycklingsteaksen noga med olivolja på både skinn- och köttsida. Om du köpt klubbor, bena ur dem och platta ut dem.

6. Grilla eller stek kycklingsteaksen så de får en vacker yta och låt dem sedan gå klart på medelvärme (i ugn 150 C eller på indirekt grill) till en innertemperatur av 70 C.

7. Var noga och mät temperaturen så ingen del är rå.

8. Dela och grilla citronen på snittytorna och servera till. Strö på lite timjankvistar vid servering.

9. Servera köttet med den friska potatissalladen.

Recept : Liselotte Forslin

 

Betyg
15 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept