Falu Vitvin Chardonnay
215 kr
En frisk och fruktig chardonnay perfekt att servera till husmanskost, buffén eller julminglet.
En riktigt fräsch och god grillrätt till vårens och sommarens middagar. Om du inte hittar kycklingsteaks, som helt enkelt är en urbenad och tillplattad kycklingklubba, så kan du bena ur klubbor själv. Det är ett fantastisk saftigt kött. Kycklingen passar både att grillas eller stekas. I glaset väljer vi ett friskt och fruktigt vitt vin som matchar den syrliga potatissalladen och kycklingköttets textur.
4 kycklingsteaks eller klubbor
olivolja
färsk timjan
1 citron
flingsalt och nymald svartpeppar
Frisk potatissallad
1 kg potatis
1 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs, gärna amerikansk
1 msk fransk senap
1 msk vitvinsvinäger
1 liten burk kapris, 100 g
1 äpple
3 salladslökar
1 liten påse spenat, ca 60 g
salt och nymald svartpeppar
1. Koka potatisen och låt kallna. Skala och skär den i grova bitar och lägg i en stor bunke.
2. Blanda crème fraiche, majonnäs, fransk senap och vitvinsvinäger i en annan skål.
3. Häll av kaprisen, hacka äpple och salladslök och tillsätt det till majonnäsblandningen.
4. Vänd ner blandningen i potatisen och smaka av med salt och peppar.
[step]Vid servering blanda i spenaten och lägg upp potatissalladen i en serveringsskål.
5. Pensla kycklingsteaksen noga med olivolja på både skinn- och köttsida. Om du köpt klubbor, bena ur dem och platta ut dem.
6. Grilla eller stek kycklingsteaksen så de får en vacker yta och låt dem sedan gå klart på medelvärme (i ugn 150 C eller på indirekt grill) till en innertemperatur av 70 C.
7. Var noga och mät temperaturen så ingen del är rå.
8. Dela och grilla citronen på snittytorna och servera till. Strö på lite timjankvistar vid servering.
9. Servera köttet med den friska potatissalladen.
215 kr
En frisk och fruktig chardonnay perfekt att servera till husmanskost, buffén eller julminglet.