Lax med nudelsallad
Lax med nudelsallad som vi serverar med krispig rödkål och toppar med sesamfrön samt cashewnötter. Till denna asiatiskt doftande sallad väljer vi fruktigt vitt eller rosé med fin frukt.





Ingredienser
600 g lax
oliv- eller rapsolja
200 g risnudlar
200 g rödkål
1 dl cashewnötter
1 tsk sesamolja
2 lime
2 pak choi
1 msk ljus soja
salt
svartpeppar
rapsolja
sesamfrön
ev. sweet chili sås
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg laxen i en ugnsform. Ringla över olja. Salta och peppra. Pressa över saft från en lime. Ställ in i ugnen ca 15-20 minuter eller tills laxen är helt klar.
2. Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Strimla rödkålen och blanda med saft från 1 lime, 1 tsk sesamolja samt lite salt. Låt stå ca 5 minuter. Blanda sedan i de kalla nudlarna. Strö över grovt hackade cashewnötter och sesamfrö (rosta gärna innan servering för extra smak).
3. Dela pak choi på hälften. Stek hastigt i lite olja tills den fått färg och är mjuk. Ringla över ljus soya.
4. Servera laxen med nudelsallad och stekt pak choi. Toppa gärna med sweet chili sås om du gillar det.