Ruppertsberger Imperial Organic
87 kr
Torrt, friskt och ekologiskt vitt vin från vackra Pfalz. Perfekt för utflykten!
Lax med nudelsallad som vi serverar med krispig rödkål och toppar med sesamfrön samt cashewnötter. Till denna asiatiskt doftande sallad väljer vi ett frisk och aromatiskt vitvin som matchar laxens textur och där frukten kan balansera eventuell chilihetta.
600 g lax
oliv- eller rapsolja
200 g risnudlar
200 g rödkål
1 dl cashewnötter
1 tsk sesamolja
2 lime
2 pak choi
1 msk ljus soja
salt
svartpeppar
rapsolja
sesamfrön
ev. sweet chili sås
1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg laxen i en ugnsform. Ringla över olja. Salta och peppra. Pressa över saft från en lime. Ställ in i ugnen ca 15-20 minuter eller tills laxen är helt klar.
2. Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Strimla rödkålen och blanda med saft från 1 lime, 1 tsk sesamolja samt lite salt. Låt stå ca 5 minuter. Blanda sedan i de kalla nudlarna. Strö över grovt hackade cashewnötter och sesamfrö (rosta gärna innan servering för extra smak).
3. Dela pak choi på hälften. Stek hastigt i lite olja tills den fått färg och är mjuk. Ringla över ljus soya.
4. Servera laxen med nudelsallad och stekt pak choi. Toppa gärna med sweet chili sås om du gillar det.
87 kr
Torrt, friskt och ekologiskt vitt vin från vackra Pfalz. Perfekt för utflykten!
En god svensk klassiker med ljuvlig smak av citron.
Bakade i papper blir både lax och sparris smakrika och saftiga, med fin krydda från citronen. En örtig majonnäs fulländar festen. Serveras med fördel tillsammans med en krispig riesling.