Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Macka med krispig kål och tonfiskröra

En matig macka med tonfiskröra som du kan ta med till picknicklunchen. Den krispiga kålen bryter av fint mot den krämiga tonfiskröran. Servera gärna ett fruktigt vitt vin vars fräschet lättar upp tonfiskrörans krämiga smak.

Vintips till receptet
219 kr

Ingredienser

4 rågklämmor (eller annat valfritt bröd)
4-8 krispiga salladsblad
150 g vitkål
2 tsk äppelcidervinäger
salt och strösocker 

Tonfiskröra
200 g avhälld konserverad tonfisk
50 g syltlök
25 g avhälld kapris
1 tsk dijonsenap
2 msk hackad gräslök
125 g majonnäs
salt 

Gör så här

1. Finstrimla vitkålen och massera in vinäger, en nypa salt och socker.

2. Marinera vitkålen ca 15 minuter. Kram ur vätskan ur vitkålen.

 

3. Hacka syltlöken och kaprisen.

4. Blanda samtliga ingredienser till tonfiskröran och smaka av med salt.

 

5. Lägg salladen på brödens underdelar. Lägg på röran, toppa med vitkålen och avsluta med locket.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

recept_steak_sandwich (1)
40 min

Steak Sandwich

Godaste mackan! Gör en lyxig picknick eller avnjut på balkongen

edward blom skagen
1 tim 29 min

Skagensemlor à la Edward Blom

Edward Bloms magiska mat-semla vill ni inte missa. "Kanske passar min Skagensemla som en festlig februari-förrätt?!"

Topprankat vitt till Vivas favoritpasta
Krämig pasta & portugisisk fyndbox. Läs mer här:

LÄS MER