Macka med krispig kål och tonfiskröra
En matig macka med tonfiskröra som du kan ta med till picknicklunchen. Den krispiga kålen bryter av fint mot den krämiga tonfiskröran. Servera gärna ett fruktigt vitt vin vars fräschet lättar upp tonfiskrörans krämiga smak.









Ingredienser
4 rågklämmor (eller annat valfritt bröd)
4-8 krispiga salladsblad
150 g vitkål
2 tsk äppelcidervinäger
salt och strösocker
Tonfiskröra
200 g avhälld konserverad tonfisk
50 g syltlök
25 g avhälld kapris
1 tsk dijonsenap
2 msk hackad gräslök
125 g majonnäs
salt
Gör så här
1. Finstrimla vitkålen och massera in vinäger, en nypa salt och socker.
2. Marinera vitkålen ca 15 minuter. Kram ur vätskan ur vitkålen.
3.
4. Blanda samtliga ingredienser till tonfiskröran och smaka av med salt.
5.