Selvarossa Riserva
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!
Kvällsmat på balkongen eller i solnedgången på bryggan? I vilket fall, prova vår underbart goda variant av steak sandwich. En lyxigare macka får du leta efter! Till en steak sandwich med lök och saltgurka passar ett generöst rött vin.
400 g flankstek
2 gula lökar
20 g smör
olivolja
70 g farinsocker
1 dl rödvinsvinäger
1 baugette
extra virgin olivolja
Dijonsenap
Saltgurka hela
1 näve vattenkrasse, eller machesallad
1. Ta fram köttet så att det hinner bli rumstempererat.
2. Vik in köttet i smörgåspapper och banka ut det ordentligt med en brödkavel eller vinflaska för att möra det och få samma tjocklek på köttet.
3. Skala löken och skär den i två centimeter breda ringar.
4. Smält smöret i en stekpanna och slå i en skvätt olivolja och sockret. Låt sockret lösas upp och fräs löken i ca fem minuter på medelvärme, rör om ett par gånger.
5. Tillsätt vinäger, lägg på locket och sänk värmen låt koka på låg värme i cirka 35 minuter eller tills det att de är vackert gyllene och karamelliserade, slå i lite vatten om det är svårt att få loss löken från pannan.
6. Sätt ugnen på 110°C och lägg in baguetten så att den blir varm.
7. Salta och peppra steken samtidigt som du hettar upp en non-stick stekpanna.
8. När pannan är riktigt varm, ringla olivolja över steken och bryn den 3 minuter på varje sida (medium) eller lite längre om du föredrar genomstekt.
9. Låt vila i ett par minuter och skär sen steken i en centimeter breda bitar och blanda dem med stekskyn.
10. Bred senap på baguettens underdel arrangera lök, kött, saltgurka och vattenkrassen lägg på ovandelen, klart!
11. Slå gärna in sanwichen till hälften i smörgåspapper så blir det på snyggt och lättare att äta.
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!
Matig macka!
En klassisk brittisk pubmacka. Perfekt som en enkel lunch!