Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Mandelflarn med salt färskostkräm och hallon

En annorlunda dessert där sött möter salt! Mandelflarn med salt färskostkräm och hallon är det perfekta tilltugget till ett fruktigt rosé eller mousserande vin.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Mandelflarn:
25 g mandel
25 g smör
25 g vetemjöl
25 g glukos (finns på apoteket eller i välsorterade livsmedelsbutiker)
30 g strösocker

Färskostkräm:
200 g cream cheese
½ krm salt
1 msk strösocker
250 g hallon

Förberedelser och tillagning:

1. Värm ugnen till 175˚ C.

2. Finhacka mandeln och blanda med övriga ingredienser till en jämn deg.

3. Rulla 15 grams kulor av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Observera att det måste vara gott mellanrum då flarnen flyter ut. Ugnsbaka i cirka 10 minuter tills de har gyllene färg.

4. Blanda ingredienserna till färskostkrämen.

5. Spritsa eller bred färskostkrämen på flarnen och toppa med hallon.

Recept: Mattias Larsson
Foto: Moa Karlberg
Betyg
2 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER