Leva Cabernet Shiraz Rosé
79 kr
Leva Rosé har en frisk och fruktig smak av solmogna hallon och nyplockade smultron.
Dessa matiga picknickmackor med kronärtskockscrème är perfekta att ta med sig ut på picknicken. Till den matiga smörgåsen väljer vi ett bärigt rosé med örtiga toner. Rosévinets örtiga ton går utmärkt med fänkålssalamins smak och vinets generösa fruktighet balanserar de ibland beska toner vi kan hitta i betor och salladsblad. Både i kronärtkocksröran och i marinaden hittar vi också citronjuice. Vilket möter upp vinets syra på ett mycket fint sätt.
1 baguette
25 skivor fänkålssalami
8 krispiga salladsblad
smör
Råmarinerade gulbetor
150 g gulbetor (alt röda eller polka)
2 msk citronjuice
2 tsk honung
salt
Kronärtskocksröra
300 g kokta kronärtskockshjärtan
25 g parmesanost
½ dl olivolja
2 msk pressad citronjuice
salt
1. Skala betorna och hyvla de supertunt med hjälp av en mandolin eller osthyvel.
2. Blanda citronjuicen och honungen med lite salt och gulbetorna. Låt de marinera minst 15 minuter.
3. Dela kronärtskockorna i bitar och riv parmesanosten.
4. Lägg samtliga ingredienser till röran i en matberedare och mixa till en grynig röra. Smaka av med salt.
5. Fyll baguetterna med röra, fänkålssalami och betor, slå in i folie och ta med på picknicken.
79 kr
Leva Rosé har en frisk och fruktig smak av solmogna hallon och nyplockade smultron.
Sommarrullar har verkligen blivit en favoriträtt för många av oss, men att det också är en strålande picknickrätt var en glad överraskning.
Underbar picknickrätt med kycklingklubbor, potatissallad och gestoströra.