Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Matiga picknickmackor med fänkålssalami och kronärtskockscréme

Dessa matiga picknickmackor med kronärtskockscrème är perfekta att ta med sig ut på picknicken. Till den matiga smörgåsen väljer vi ett bärigt rosé med örtiga toner. Rosévinets örtiga ton går utmärkt med fänkålssalamins smak och vinets generösa fruktighet balanserar de ibland beska toner vi kan hitta i betor och salladsblad. Både i kronärtkocksröran och i marinaden hittar vi också citronjuice. Vilket möter upp vinets syra på ett mycket fint sätt.

Vintips till receptet
79 kr

Ingredienser

1 baguette
25 skivor fänkålssalami
8 krispiga salladsblad
smör

Råmarinerade gulbetor
150 g gulbetor (alt röda eller polka)
2 msk citronjuice
2 tsk honung
salt

Kronärtskocksröra
300 g kokta kronärtskockshjärtan
25 g parmesanost
½ dl olivolja
2 msk pressad citronjuice
salt

Gör så här

1. Skala betorna och hyvla de supertunt med hjälp av en mandolin eller osthyvel.

2. Blanda citronjuicen och honungen med lite salt och gulbetorna. Låt de marinera minst 15 minuter.

3. Dela kronärtskockorna i bitar och riv parmesanosten.

4. Lägg samtliga ingredienser till röran i en matberedare och mixa till en grynig röra. Smaka av med salt.

5. Fyll baguetterna med röra, fänkålssalami och betor, slå in i folie och ta med på picknicken.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept