Selvarossa Riserva
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!
Ett härligt, smakrikt och gott recept som är toppen att ta med ut på picknicken. Härliga kycklingklubbor med smak av timjan och vitlök tillsammans med fräsch tapinadmarinerad potatissallad. I glaset väljer vi ett generöst rött.
Kycklingklubbor
4 kycklingklubbor
2 vitlöksklyftor
2 timjankvistar
olivolja, salt och svartpeppar
Tapenadmarinerad färskpotatis
500 g kokt färskpotatis
100 g tapenad
4 salladslökar
1 ½ msk pressad citronjuice
1 dl grovhackad basilika
salt
Getoströra
50 g getost
1 ½ dl matlagningsyoghurt
2 msk finstrimlad mynta
salt
Till servering;
Lite grönsallad
1. Värm ugnen till 175 C. Salta och peppra kycklingen.
2. Krossa vitlöksklyftorna och dra av skalet. Lägg kycklingen med skinnsidan uppåt i en ugnsfast form. Lägg ner vitlök och timjan och ringla över lite olivolja.
3. Ugnsbaka de i 20 minuter och ös de med stekfettet med jämna mellanrum.
4. Sätt sedan ugnen på högsta grillvärme och fortsätt ugnsbaka kycklingen i ca 10 minuter, tills kycklingen har en kärntemperatur på 67 C och har fått ett fint brynt skinn.
5. Dela potatisarna och strimla salladslöken. Blanda potatis och salladslök med tapenaden, citronjuicen och basilikan. Smaka av med salt.
6. Smula ner getosten i en skål och tillsätt yoghurten och myntan. Blanda alltsammans och smaka av med salt.
7. Servera kycklingklubborna varma eller kalla tillsammans med tapenadpotatisen och getoströran. Servera gärna med lite god grönsallad.
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!
Härligt matiga picknickmackor fyllda med kronärtskockscréme, fänkålssalami och marinerade gulbetor. Supergod och enkel picknickmat, perfekt till ett bärigt rosévin!
Sommarrullar har verkligen blivit en favoriträtt för många av oss, men att det också är en strålande picknickrätt var en glad överraskning.