Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Summer rolls med räkor, koriander och jordnötsdipp

Summer rolls är en rätt som har tagit Sverige med storm. I dessa sommarrullar hittar vi rena smaker av räkor, kål, chili och lök som du dippar i umamidoftande jordnötsdipp. Till det här fräscha och smakrika receptet rekommenderar ett vitt vin med fin fruktighet. Vinets syra möter upp citron och limejuice medans fruktigheten i vinet balanserar heta komponenter som chili.

Vintips till receptet
209 kr

Ingredienser

12 rispapper
350 g skalade räkor
150 fänkål
125 g vitkål
125 g morot
5 salladslökar
1/2 chili
2 msk pressad citronjuice
koriander och salt

Jordnötsdip
100 g jordnötssmör
2 msk pressad limejuice
3 msk vatten
1 1/2 msk japansk soja
salt

Till servering;
limeklyftor
japansk soja

Gör så här

1. Blanda ingredienserna till jordnötsdippen och smaka av med salt.

2. Finstrimla grönsakerna och chilin och marinera i citronjuicen och lite salt, ca 5 minuter.

3. Blötlägg ett rispapper i taget i kallt vatten, i ca 1 minut. Lägg rispapperet på ett rent och slätt underlag.

4. Fördela de marinerade grönsakerna, räkor och koriander på en rad i mitten på pappret. Vik in sidorna och rulla ihop till en fin rulle.

5. Servera rullarna med jordnötsdippen, soja och limeklyftor.

Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Topprankat vitt till Vivas favoritpasta
Krämig pasta & portugisisk fyndbox. Läs mer här:

LÄS MER