Black Tower Fruity White
209 kr
10 år på svenska marknaden! Passar utmärkt till rätter med sting, som tacos, indiskt och thailändskt.
Summer rolls är en rätt som har tagit Sverige med storm. I dessa sommarrullar hittar vi rena smaker av räkor, kål, chili och lök som du dippar i umamidoftande jordnötsdipp. Till det här fräscha och smakrika receptet rekommenderar ett vitt vin med fin fruktighet. Vinets syra möter upp citron och limejuice medans fruktigheten i vinet balanserar heta komponenter som chili.
12 rispapper
350 g skalade räkor
150 fänkål
125 g vitkål
125 g morot
5 salladslökar
1/2 chili
2 msk pressad citronjuice
koriander och salt
Jordnötsdip
100 g jordnötssmör
2 msk pressad limejuice
3 msk vatten
1 1/2 msk japansk soja
salt
Till servering;
limeklyftor
japansk soja
1. Blanda ingredienserna till jordnötsdippen och smaka av med salt.
2. Finstrimla grönsakerna och chilin och marinera i citronjuicen och lite salt, ca 5 minuter.
3. Blötlägg ett rispapper i taget i kallt vatten, i ca 1 minut. Lägg rispapperet på ett rent och slätt underlag.
4. Fördela de marinerade grönsakerna, räkor och koriander på en rad i mitten på pappret. Vik in sidorna och rulla ihop till en fin rulle.
5. Servera rullarna med jordnötsdippen, soja och limeklyftor.
209 kr
10 år på svenska marknaden! Passar utmärkt till rätter med sting, som tacos, indiskt och thailändskt.
209 kr
Il Barone Ecologico Organic White är ett ekologiskt vitt vin på bag-in-box från Spanien. Druvan bakom...
Härligt matiga picknickmackor fyllda med kronärtskockscréme, fänkålssalami och marinerade gulbetor. Supergod och enkel picknickmat, perfekt till ett bärigt rosévin!
Underbar picknickrätt med kycklingklubbor, potatissallad och gestoströra.