Black Tower Club Edition Pinot Noir Rosé
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Med inspiration från såväl Pavlova som från en klassisk jordgubbstårta skapades denna nya sommarfavorit. Enkel men nytänkande. Och riktigt riktigt god! Speciellt tillsammans med ett fruktigt vin som gifter sig med tårtans söta toner och med en härlig syra som matchar syrligheten från jordgubbar och hallon.
Sockerkaksmarängbotten
75 g rumsvarmt smör
135 g strösocker (1 ½ dl)
60 g äggulor (ca 4 st)
¾ dl mjölk
90 g vetemjöl (1 ½ dl)
1 ½ tsk bakpulver
1 citron
1 krm salt
150 g äggvitor (ca 4 st)
270 g strösocker (3 dl)
Kardemummagrädde
6 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 tsk krossad kardemumma
400 g jordgubbar
200 g hallon
1 dl flagad rostad mandel
1 lime
basilika
1. Värm ugnen till 150 C. Vispa smör och socker tills det är ljust och poröst. Tillsätt äggulorna en i taget och sedan mjölken. (Det kan skära sig här, men det går ihop när du tillsätter mjölet). Finriv det yttersta skalet av citronen. Blanda ner mjöl, bakpulver, citronskalet och salt.
2. Bred ut smeten på bakplåtspapper, på en ugnsplåt. (Det blir ett ganska tunt lager).
3. Vispa äggvitorna till ett mjukt skum. Fortsätt vispa och tillsätt sockret. Vispa tills du har en glansig maräng som blir toppig när du drar visparna ur smeten.
4. Bred marängen ovanpå smeten i långpannan. Ugnsbaka ca 45 minuter. Marängen ska ha fått lite färg när du tar ut den. Ta försiktigt loss bottnen från bakplåtspappret och låt den svalna.
5. Lättvispa grädden med sockret och kardemumman.
6. Lägg tårtbotten på ett stort fat eller en bricka. Bred på kardemummagrädden och låt tårtan stå och dra i minst 30 minuter.
7. Ansa och skiva jordgubbarna.
8. Toppa tårtan med bären och mandeln. Avsluta med att finriva över det yttersta skalet av limen och toppa med lite basilika.
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
99 kr
Rosébubbel från topproducenten Pizzolato! Friskt, fylligt och bärigt, perfekt till småplock!
En rätt för köttälskaren, med de läckraste, somriga tillbehören!