Mommessin Beaujolais Splendeur Nature
139 kr
"Fynd! En ekologisk beaujolais med rätta känslan till ett mycket rimligt pris."
En perfekt rätt för köttälskaren! Tillaga på grillen eller i stekpanna och ugn. I glaset rekommenderar vi ett rött vin med frisk syra och rödfruktiga toner.
1 bit flankstek a 600 g
250 g grön sparris
4 färsklökar
1 knippe körvel (alt annan god ört)
salt, svartpeppar och olivolja
Citron- och dragonsmör
125 g smör
1 1/2 tsk pressad citronjuice
3 msk finhackad dragon
salt
Gaffelmosad färskpotatis
400 g färskpotatis
1 1/2 dl creme fraiche
1. Lägg samtliga ingredienser till smöret och en nypa salt i en matberedare och mixa till ett ljusgrönt smör.
2. Strimla de gröna stjälkarna på färsklöken och lägg undan till den gaffelmosade potatisen. Skiva den vita delen av färsklöken. Ansa sparrisen och skiva i sneda 1/2-centimeters skivor.
3. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten. Häll bort vattnet från potatisarna och låt de ånga av några minuter. Lägg ner creme fraichen och stjälkarna från färsklöken i potatiskastrullen. Mosa lätt med en träslev eller gaffel och smaka av med salt.
4. Salta och peppra flanksteken. Värm ugnen till 120 C eller tänd grillen (läs i vår grillguide hur du grillar flankstek som ett proffs). Värm en stekpanna med lite olivolja till högsta temperatur. Bryn flanksteken ca 2 minuter på varje sida till en fint brynt yta. Ugnsbaka den därefter ca 5-10 minuter tills kärntemperaturen är 53 C. Låt den vila på en skärbräda ca 10 minuter (så eftersteker den till ca 56-57 C).
5. Tranchera flanksteken precis före servering. Värm då även en stekpanna med lite olivolja till medeltemperatur och fräs sparrisen och löken ett par minuter tills de är mjuka. Smaka av med salt.
6. Servera flanksteken med den gaffelmosade färskpotatisen, grönsakerna och det goda smöret.
139 kr
"Fynd! En ekologisk beaujolais med rätta känslan till ett mycket rimligt pris."
Midsommarplock för alla smaker! I glaset rekommenderar vi en friskt, fräsch och fruktig champagne dagen till ära!
Ny midsommarfavorit! Magiskt god! Speciellt tillsammans med ett sött vin med toner av bränt socker, choklad och kanel.