Ecologica Moscato Spumante Dolce
99 kr
Fruktigt och ekologiskt mousserande vin från soliga Argentina!
Ljuvligt len mjölkchokladmousse med marinerade citrusfrukter och mandelkrokant.
Ca 60 min + 3 h i kyl
Mjölkchokladmousse
1,5 gelatinblad
100 g mjölchoklad
1 dl vispgrädde
2 äggulor
0,5 dl florsocker
1 msk apelsinskal, finrivet
Marinerade citrusfrukter
1 apelsin
1 grapefrukt
1/2 citron, saften
1 vaniljstång
1-2 msk rom eller konjak
Mandelkrokant
1 dl sötmandel
1 dl socker
Till servering
2 färska fikon
Marinerade citrusfrukter
Skär av skalet på citrusfrukterna och skär sedan ut filéerna med hjälp av en vass kniv.
Koka upp vatten, socker, vanilj (låt gärna stången gå med). Lyft av plattan och tillsätt citronsaft och rom. Häll lagen över citrusfrukterna och låt stå och dra i minst en timme.
Mjölkchokladmousse
Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikron.
Vispa grädden tillsammans med florsockret.
Rör i en äggula i taget i chokladen. Vänd sen ner grädden, lite i taget.
Lägg upp moussen i serveringsskålar. Låt moussen stå minst 1 timme i kylen till serveringen.
Mandelkrokant
Hacka mandeln. Värm sockret i en stekpanna och smält tills det är ljust brunt. Häll i mandeln och rör kraftigt. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt kallna.
Krossa krokanten med en kniv eller hammare till små bitar.
Servering
Ta ut mjölkchokladmoussen och toppa med marinerad citrus och mandelkrokant samt färska fikon.
99 kr
Fruktigt och ekologiskt mousserande vin från soliga Argentina!
Lyxig och avancerad chokladdessert
En underbar dessert där sött möter syrligt i en perfekt kombo!