Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Mjölkchokladmousse

Ljuvligt len mjölkchokladmousse med marinerade citrusfrukter och mandelkrokant.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Ca 60 min  + 3 h i kyl

Mjölkchokladmousse
1,5 gelatinblad
100 g mjölchoklad
1 dl vispgrädde
2 äggulor
0,5 dl florsocker
1 msk apelsinskal, finrivet

Marinerade citrusfrukter
1 apelsin
1 grapefrukt
1/2 citron, saften
1 vaniljstång
1-2 msk rom eller konjak

Mandelkrokant
1 dl sötmandel
1 dl socker

Till servering
2 färska fikon

Gör så här

Marinerade citrusfrukter
Skär av skalet på citrusfrukterna och skär sedan ut filéerna med hjälp av en vass kniv.

Koka upp vatten, socker, vanilj (låt gärna stången gå med). Lyft av plattan och tillsätt citronsaft och rom. Häll lagen över citrusfrukterna och låt stå och dra i minst en timme.

Mjölkchokladmousse
Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikron.

Vispa grädden tillsammans med florsockret.

Rör i en äggula i taget i chokladen. Vänd sen ner grädden, lite i taget.

Lägg upp moussen i serveringsskålar. Låt moussen stå minst 1 timme i kylen till serveringen.

Mandelkrokant
Hacka mandeln. Värm sockret i en stekpanna och smält tills det är ljust brunt. Häll i mandeln och rör kraftigt. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt kallna.

Krossa krokanten med en kniv eller hammare till små bitar.

Servering
Ta ut mjölkchokladmoussen och toppa med marinerad citrus och mandelkrokant samt färska fikon.

Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER