Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Mousserande granité med syrligt äpple och ingefära

Kan du tänka dig något festligare än ett ostron som också är en drink? Det här är verkligen ett lyxigt försnacks som imponerar och sätter guldkant på bjudningen. Dessutom är det försvinnande gott. Servera till ostronets bästa vän - bubbel!

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

6 färska ostron

Granité

2 dl alkoholfritt mousserande vin

Färskpressad juice från 1,5 citron

4 cl äppel- och ingefärssirap

Äppel- och ingefärssirap

1 dl socker

1 dl äppelmust

1 cm färsk ingefär (ev lite mindre)

Gör så här

Äppel- och ingefärssirap

1. Häll sockret i en kastrull. Riv ner lite färsk ingefära och häll äppelmusten. Värm på medelhög värme tills sockret löst sig helt. Sänk värmen och låt sjuda i 5 min.

2. Ta bort från värmen och låt sirapen svalna. Sila sedan av sirapen en ren flaska eller burk. Förvaras i kylskåp ca 2 veckor.

Granité

3. Börja med att blanda och frysa in granitén. Pressa ner citronjuice i tex en matlåda, en lite ”plattare” form för att drinklagret ska bli rätt tunt.

4. Addera äppelsirapen, ingefärsjuice och mousserande vin och rör om. Ställ i frysen i minst 2 timmar eller tillräckligt mycket för att drinken ska ha fryst. Därefter kan du enkelt skrapa den frysta drinken med en gaffel, och servera på ostronen.

5. Garnera med en liten skiva äpple, en bit kanderad ingefära från sirapen och lite mynta. OTROLIGT!

 

Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
13 min

Vintips till maten

Petite Belle Sparkling Brut

Petite Belle Sparkling Brut

99 kr

Fynd på hyllan! Ett friskt, fruktigt och smakrikt mousserande vin med inslag av päron, gröna äpplen, persika och citrus.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)