Privat: Faustino Rivero Ulecia Albariño
99 kr
Krispigt vitt vin i unik design! Faustino Rivero Ulecia Albariño 2020 består av 100% Albariño och...
En smakrik variant av Moules Marinières där man uteslutit grädde och smör och smaksätter med fänkål. Servera tillsammans med baguette eller pommes frites! Till denna rätt rekommenderar vi ett friskt oekat vin med örtiga toner som gifter sig med fänkålen.
1 nät à 1 kg färska blåmusslor gärna ekologiska
1 fänkålshuvud
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Några kvistar färsk timjan
2 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
Salt
1. Skölj och rensa musslorna och släng de som är trasiga, öppna eller känns ovanligt tunga.
2. Skiva fänkålen tunt.
3. Skala och finhacka rödlök och skala och skiva vitlök tunt.
4. Hetta upp olja på medelvärde i en stor gryta. Svetta fänkålen, rödlöken och vitlöken under omrörning utan att den tar färg.
5. Tillsätt timjan, vin och vatten och låt koka upp.
6. Tillsätt musslorna och lägg på locket och låt koka i ca 5-7 minuter tills musslorna öppnat sig
7. Smaka av spadet med salt om det behövs. Plocka bort alla musslor som inte öppnat sig.
8. Servera musslorna varma i skålar och dekorera med färsk timjan.
99 kr
Krispigt vitt vin i unik design! Faustino Rivero Ulecia Albariño 2020 består av 100% Albariño och...
En riktigt lyxig gryta med smak av vitlök, saffran och chili!
Fräsch papayasallad med perfekt hetta – en smakexplosion du inte vill missa