Nanit Orange Organic
119 kr
Ett friskt och fruktigt orange vin med välbalanserad mineralitet och toner av stenfrukt, citrusskal och örter.
En smakrik variant av Moules Marinières där man uteslutit grädde och smör och smaksätter med fänkål. Servera tillsammans med baguette eller pommes frites! Till denna rätt rekommenderar vi ett friskt och fruktigt orangevin.
1 nät à 1 kg färska blåmusslor gärna ekologiska
1 fänkålshuvud
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Några kvistar färsk timjan
2 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
Salt
1. Skölj och rensa musslorna och släng de som är trasiga, öppna eller känns ovanligt tunga.
2. Skiva fänkålen tunt.
3. Skala och finhacka rödlök och skala och skiva vitlök tunt.
4. Hetta upp olja på medelvärde i en stor gryta. Svetta fänkålen, rödlöken och vitlöken under omrörning utan att den tar färg.
5. Tillsätt timjan, vin och vatten och låt koka upp.
6. Tillsätt musslorna och lägg på locket och låt koka i ca 5-7 minuter tills musslorna öppnat sig
7. Smaka av spadet med salt om det behövs. Plocka bort alla musslor som inte öppnat sig.
8. Servera musslorna varma i skålar och dekorera med färsk timjan.
119 kr
Ett friskt och fruktigt orange vin med välbalanserad mineralitet och toner av stenfrukt, citrusskal och örter.
Fiskburgare från Nya Zeeland, en "Kiwi-burger" du inte vill missa!
En riktigt lyxig gryta med smak av vitlök, saffran och chili!