Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pan con tomate

En riktigt härlig tapas som du enkelt slänger ihop till många. Smakrika tomater tillsammans med vitlök och olivolja är otroligt gott i sin enkelhet och passar riktigt bra till ett fruktigt rosévin med frisk syra som balanserar tomaternas syrliga ton.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

500kvisttomater
3 msk olivolja
6 st skivor surdegsbröd
1 st vitlöksklyfta
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Skålla tomaterna. Ta upp och kyl dem i iskallt vatten och dra bort skalet.

2. Halvera tomaterna och lägg dem i en mixer. Mixa tomaterna till en grov röra.

3. Smaka av röran med olivolja, salt och peppar.

4. Skiva surdegsbrödet till mindre bitar och pensla med olivolja. Stek till gyllene färg.

5. Dela vitlöken och gnid den med snittytan mot brödskivorna.

6. Lägg upp tomatröran i en skål och servera ihop med brödet.

7. Servera det knapriga vitlöksdoftande brödet till den syrliga tomatdippen.

Recept: Viva Vin och Mat
Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
12 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Vin till tapas
Ida Fürst bild

Vin till tapas

Populära tapas! Vad ska du dricka för vin till? Här guidar vi dig till vinvalen och tipsar om goda recept.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER