Le Terroir Roc de Belame
219 kr
Upptäck Le Terroir Roc de Belame - det ultimata franska röda boxvinet.
Här är det kryddpeppar som får ge smak åt pannbiffarna och många får nog en nostalgisk förnimmelse när de smakar på dem – kanske från mormors kök. Fast här serveras biffarna tillsammans med fullkornsbulgur. Till den här rätten kan du dricka de som faller dig bäst i smaken, vitt eller rött! Välj dock ett kraftigare vitt vin som kan balansera köttets struktur eller ett fruktigt rött som inte krockar med pepparn!
PANNBIFFARNA
500 g blandfärs
1 ½ dl mjölk
½ dl ströbröd
1 ägg
10 krossade kryddpepparkorn
1 tsk flingsalt
nymald svartpeppar
2 msk smör
ÄRTBULGUR
3 dl fullkornsbulgur
200 g frysta gröna ärter
1 stor gul lök
1 msk smör
1 dl hackad persilja
2 msk smör
1 nypa flingsalt
nymald svartpeppar
1. Blanda färs, mjölk, ströbröd, ägg, kryddpeppar och salt i en skål. Ta några rejäla tag med pepparkvarnen över alltihop och blanda om på nytt. Låt stå i minst 10 minuter så att smeten sätter sig (det blir lättare att forma biffarna då).
2. Koka bulgur och ärter enligt anvisningarna på förpackningarna.
3. Skala och finhacka löken. Stek den i smör i en stekpanna i några minuter utan att den tar färg. Rör ner löken i den färdigkokta bulguren och blanda sedan alltihop med ärter och persilja. Smaka av med salt och peppar.
4. Hetta upp smör i en stekpanna. Forma biffar av färssmeten och stek dem i 5–6 minuter på varje sida tills de har fin färg.
5. Servera biffarna varma med ärtbulgur.
219 kr
Upptäck Le Terroir Roc de Belame - det ultimata franska röda boxvinet.
Klassisk, god och elegant köttgryta - serveras gärna tillsammans med ett generöst rödvin.