LYNX Pinot Noir
139 kr
Lynx Pinot Noir är ett premiumvin av högsta kvalitet! En elegant och generös Pinot Noir från...
Ett underbart gott pannbröd att servera som tillbehör till en stor sallad, soppa eller bara njuta som det är. Väljer du att laga brödet till en sallad rekommenderar vi de vita vinet. Ett rött fruktigt funkar riktigt bra till bara brödet!
Degen:
50 g jäst
1 tsk socker
1 tsk salt
½ dl olivolja
3 dl fingervarmt vatten
7 dl vetemjöl
Fyllning:
3 dl kalamataoliver
2 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 burk passerade tomater
½ tsk torkad oregano
1 msk vitvinsvinäger
flingsalt
svartpeppar
1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten i en degbunke.
2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg.
3. Knåda degen i 10 minuter och låt den jäsa i 30 minuter under kökshandduk.
4. Mixa oliver, olivolja, salt och peppar i en matberedare och ställ åt sidan.
5. Stek vitlöken i en stekpanna som tål ugn tillsammans med de passerade tomaterna, oregano, vinäger, salt och peppar.
6. Dela den färdigjästa degen i ungefär 10-12 bitar som du rullar till bollar.
7. Klicka ut olivblandningen över tomatsåsen och lägg degbullarna i den lite avsvalnade tomatsåsen.
8. Sätt ugnen på 200°C och låt bullarna jäsa i 10 minuter.
9. Ringla över lite olivolja, och grädda i ugnen 15-20 minuter. Servera.
139 kr
Lynx Pinot Noir är ett premiumvin av högsta kvalitet! En elegant och generös Pinot Noir från...
109 kr
Fruktig, smakrikt och ekologiskt vitt vin från Rhône! Ursprungsproducenten Gabriel Meffre har valt ut de finaste...
En modern twist på adventsminglet - servera omåttligt populära pinsa med olika toppings.
Finns det något godare att servera som mingelmat? Här är ett grundrecept på pinsa-degen.