Julià & Navinès Cava Organic Rosé
99 kr
Ekologisk cava med fruktiga toner av hallon och stenfrukt som balanseras av inslag av frisk citrusfrukt och kex.
Ett underbart gott pannbröd att servera som tillbehör till en stor sallad, soppa eller bara njuta som det är. Väljer du att laga brödet till en sallad eller som tapas rekommenderar vi ett fruktigt mousserande i glaset.
Degen:
50 g jäst
1 tsk socker
1 tsk salt
½ dl olivolja
3 dl fingervarmt vatten
7 dl vetemjöl
Fyllning:
3 dl kalamataoliver
2 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 burk passerade tomater
½ tsk torkad oregano
1 msk vitvinsvinäger
flingsalt
svartpeppar
1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten i en degbunke.
2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg.
3. Knåda degen i 10 minuter och låt den jäsa i 30 minuter under kökshandduk.
4. Mixa oliver, olivolja, salt och peppar i en matberedare och ställ åt sidan.
5. Stek vitlöken i en stekpanna som tål ugn tillsammans med de passerade tomaterna, oregano, vinäger, salt och peppar.
6. Dela den färdigjästa degen i ungefär 10-12 bitar som du rullar till bollar.
7. Klicka ut olivblandningen över tomatsåsen och lägg degbullarna i den lite avsvalnade tomatsåsen.
8. Sätt ugnen på 200°C och låt bullarna jäsa i 10 minuter.
9. Ringla över lite olivolja, och grädda i ugnen 15-20 minuter. Servera.
99 kr
Ekologisk cava med fruktiga toner av hallon och stenfrukt som balanseras av inslag av frisk citrusfrukt och kex.
Ett supersmart och gott allt-i-ett recept där krämig fetaost får stå i fokus.
En modern twist - servera omåttligt populära pinsa med olika toppings.