Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pannbröd med oliver och tomat

Ett underbart gott pannbröd att servera som tillbehör till en stor sallad, soppa eller bara njuta som det är. Väljer du att laga brödet till en sallad eller som tapas rekommenderar vi ett fruktigt mousserande i glaset.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Degen:
50 g jäst
1 tsk socker
1 tsk salt
½ dl olivolja
3 dl fingervarmt vatten
7 dl vetemjöl
Fyllning:
3 dl kalamataoliver
2 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 burk passerade tomater
½ tsk torkad oregano
1 msk vitvinsvinäger
flingsalt
svartpeppar

Gör så här

1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten i en degbunke.

2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg.

3. Knåda degen i 10 minuter och låt den jäsa i 30 minuter under kökshandduk.

4. Mixa oliver, olivolja, salt och peppar i en matberedare och ställ åt sidan.

5. Stek vitlöken i en stekpanna som tål ugn tillsammans med de passerade tomaterna, oregano, vinäger, salt och peppar.

6. Dela den färdigjästa degen i ungefär 10-12 bitar som du rullar till bollar.

7. Klicka ut olivblandningen över tomatsåsen och lägg degbullarna i den lite avsvalnade tomatsåsen.

8. Sätt ugnen på 200°C och låt bullarna jäsa i 10 minuter.

9. Ringla över lite olivolja, och grädda i ugnen 15-20 minuter. Servera.

Foto: Magnus Holm
Recept: Emil Dahlberg
Recept från Vegourmet – det medvetna matmagasinet
Betyg
4 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER