Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Pasta med ärtpesto

Läcker pasta med ärtpesto som här serveras med extra parmesan och lufttorkad skinka, riktigt trevlig vardagslyx! I glaset väljer vi ett lätt rött vin med aromatiska toner som gifter sig med den umamirika parmesanosten och som passar rättens struktur. Pinot noir är en druva som passar utmärkt till den här rätten!

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

300 g pasta
200 g gröna ärtor (tinade)
1/2 dl solroskärnor
1 dl färsk persilja
1/2 dl riven parmesan
1/2 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
200 g lufttorkad skinka
150 g edamamebönor
Salt
Svartpeppar

Gör så här

1. Mixa ärtor, solroskärnor, persilja, parmesanost, vitlök och olja till en pesto. Smaka av med salt och peppar.

2. Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.

3. Koka edamamebönorna i lättsaltat vatten 2 minuter. Häll av och blanda med den kokta pastan och ärtpeston.

4. Servera pastan med pesto, edamamebönor och lufttorkad skinka. Toppa med färskriven parmesan och färsk persilja.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
6 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept