Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir
99 kr
En elegant och druvtypisk pinot noir från ett prestigefyllt vinhus i hjärtat av Bourgogne.
Läcker pasta med ärtpesto som här serveras med extra parmesan och lufttorkad skinka, riktigt trevlig vardagslyx! I glaset väljer vi ett lätt rött vin med aromatiska toner som gifter sig med den umamirika parmesanosten och som passar rättens struktur. Pinot noir är en druva som passar utmärkt till den här rätten!
300 g pasta
200 g gröna ärtor (tinade)
1/2 dl solroskärnor
1 dl färsk persilja
1/2 dl riven parmesan
1/2 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
200 g lufttorkad skinka
150 g edamamebönor
Salt
Svartpeppar
1. Mixa ärtor, solroskärnor, persilja, parmesanost, vitlök och olja till en pesto. Smaka av med salt och peppar.
2. Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
3. Koka edamamebönorna i lättsaltat vatten 2 minuter. Häll av och blanda med den kokta pastan och ärtpeston.
4. Servera pastan med pesto, edamamebönor och lufttorkad skinka. Toppa med färskriven parmesan och färsk persilja.
99 kr
En elegant och druvtypisk pinot noir från ett prestigefyllt vinhus i hjärtat av Bourgogne.
Lax tillsammans med ärtpesto och honung. En kanonkombination tillsammans med ett vitt vin
En spännande pesto med pistagenötter, mynta, citron och vällagrad parmesan