Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pistagepesto med mynta

En spännande pesto med pistagenötter som bas. Med smak av mynta, citron och vällagrad parmesan är det en riktigt bra kompanjon till nötfärsbiffar eller grillad kyckling. Peston är även mycket god att ha som ett täcke över vit fisk som man lagar i ugn. I glaset väljer vi ett friskt rosévin som möter syran i peston.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

50 gram pistagenötter (osaltade)
50 gram solroskärnor (osaltade)
3 msk olivolja
2- 3 msk kallt vatten (kan uteslutas och bytas ut mot mer olja istället)
1/2 kruka mynta
saften av en halv citron
50 gram vällagrad parmesanost
salt

Gör så här

1. Mixa alla ingredienserna till peston i en mixer/liten matberedare.

2. Smaka av med salt och spä eventuellt med lite mer vatten eller olja för att få lagom konstisens.

3. Servera till färsbiffar/grillad kyckling med ugnsrostad potatis och en fräsch sallad.

Recept & foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb
Betyg
2 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Imponerande" rosényhet
Torrt och krispigt roséfynd - finns nu att beställa!

LÄS MER