Pistagepesto med mynta
En spännande pesto med pistagenötter som bas. Med smak av mynta, citron och vällagrad parmesan är det en riktigt bra kompanjon till nötfärsbiffar eller grillad kyckling. Peston är även mycket god att ha som ett täcke över vit fisk som man lagar i ugn. I glaset väljer vi ett friskt rosévin som möter syran i peston.





Ingredienser
50 gram pistagenötter (osaltade)
50 gram solroskärnor (osaltade)
3 msk olivolja
2- 3 msk kallt vatten (kan uteslutas och bytas ut mot mer olja istället)
1/2 kruka mynta
saften av en halv citron
50 gram vällagrad parmesanost
salt
Gör så här
1. Mixa alla ingredienserna till peston i en mixer/liten matberedare.
2. Smaka av med salt och spä eventuellt med lite mer vatten eller olja för att få lagom konstisens.
3. Servera till färsbiffar/grillad kyckling med ugnsrostad potatis och en fräsch sallad.