In the MOOD for Chenin Blanc
189 kr
Superfynd med frisk och tropisk smak som passar perfekt till skaldjur eller salta chips!
Ett lättlagat laxrecept med twist! Prova att marinera den smakrika fisken med len honung och smaksätt med ärtpesto. Resultatet blir otroligt gott! En ljuvlig sensommarrätt med lax och svenska primörer serveras med fördel till ett friskt vitt vin.
4 portionsbitar laxfilé
2 tsk honung
0,75 tsk salt
2 krm nymalen vit- eller svartpeppar
Ärtpesto:
2-3 schalottenlökar
0,5 dl olivolja
2 dl ärtor (frysta)
1 dl vitt vin
0,5 grönsaksbuljongtärning
0,5 tsk salt
2 krm nymalen vit- eller svartpeppar
1 tsk citronsaft
1. Gnid in laxen med salt, honung och peppar. Låt ”snabbrimma” i ca 10 minuter.
2. Hacka schalottenlök och fräs i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt vin och buljong, låt ca hälften av vätskan koka in. Tillsätt frysta ärtor och koka ca 3 minuter. Mixa till en créme och smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
3. Stek laxen i medelvarm panna ca 3-4 min på varje sida.
Servera laxen med ärtpesto och kokt färskpotatis eller pressad potatis. Receptet passar även utmärkt tillsammans med en god sallad eller lätt kokta primörer.
189 kr
Superfynd med frisk och tropisk smak som passar perfekt till skaldjur eller salta chips!
Ett spännande recept som gör att det doftar av jul i hela hemmet
Ett riktigt gott och elegant helgrecept med smöriga, örtiga smaker, gaffelmosad örtpotatis och syrlig fänkål.