Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Honungsstekt lax med ärtpesto

Ett lättlagat laxrecept med twist! Prova att marinera den smakrika fisken med len honung och smaksätt med ärtpesto. Resultatet blir otroligt gott! En ljuvlig sensommarrätt med lax och svenska primörer serveras med fördel till ett friskt vitt vin.

Vintips till receptet
199 kr

Ingredienser

4 portionsbitar laxfilé
2 tsk honung
0,75 tsk salt
2 krm nymalen vit- eller svartpeppar

Ärtpesto:
2-3 schalottenlökar
0,5 dl olivolja
2 dl ärtor (frysta)
1 dl vitt vin
0,5 grönsaksbuljongtärning
0,5 tsk salt
2 krm nymalen vit- eller svartpeppar
1 tsk citronsaft

Gör så här

1. Gnid in laxen med salt, honung och peppar. Låt ”snabbrimma” i ca 10 minuter.

2.  Hacka schalottenlök och fräs i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt vin och buljong, låt ca hälften av vätskan koka in. Tillsätt frysta ärtor och koka ca 3 minuter. Mixa till en créme och smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.

3. Stek laxen i medelvarm panna ca 3-4 min på varje sida.

Servering

Servera laxen med ärtpesto och kokt färskpotatis eller pressad potatis. Receptet passar även utmärkt tillsammans med en god sallad eller lätt kokta primörer.

Recept: Viva vin och mat
Foto: Emma Mattsson
Betyg
6 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER