Grandiosa Gran Selección Crispy Blanc
199 kr
Ett friskt och krispigt vitt från soliga Spanien, med toner av persika, melon, krispiga päron och solmogen citrus.
Ett lättlagat laxrecept med twist! Prova att marinera den smakrika fisken med len honung och smaksätt med ärtpesto. Resultatet blir otroligt gott! En ljuvlig sensommarrätt med lax och svenska primörer serveras med fördel till ett friskt vitt vin.
4 portionsbitar laxfilé
2 tsk honung
0,75 tsk salt
2 krm nymalen vit- eller svartpeppar
Ärtpesto:
2-3 schalottenlökar
0,5 dl olivolja
2 dl ärtor (frysta)
1 dl vitt vin
0,5 grönsaksbuljongtärning
0,5 tsk salt
2 krm nymalen vit- eller svartpeppar
1 tsk citronsaft
1. Gnid in laxen med salt, honung och peppar. Låt ”snabbrimma” i ca 10 minuter.
2. Hacka schalottenlök och fräs i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt vin och buljong, låt ca hälften av vätskan koka in. Tillsätt frysta ärtor och koka ca 3 minuter. Mixa till en créme och smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
3. Stek laxen i medelvarm panna ca 3-4 min på varje sida.
Servera laxen med ärtpesto och kokt färskpotatis eller pressad potatis. Receptet passar även utmärkt tillsammans med en god sallad eller lätt kokta primörer.
199 kr
Ett friskt och krispigt vitt från soliga Spanien, med toner av persika, melon, krispiga päron och solmogen citrus.
209 kr
Superfynd med frisk och tropisk smak som passar perfekt till skaldjur eller salta chips!
Fiskburgare från Nya Zeeland, en "Kiwi-burger" du inte vill missa!
En riktigt lyxig gryta med smak av vitlök, saffran och chili!