Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pasta med blomkål och sardeller

Enkelt och gott! Sardeller är verkligen en kanonsmaksättare för att addera umami och djup i dina rätter. I denna enkla och snabba pastarätt samsas sardeller med vitlök och blomkål i en fantastisk symfoni. Till pastan serverar vi ett italienskt, aningen aromatiskt, rosévin som möter upp umamitonerna och speglar rättens rena smaker.

Ingredienser

valfri pasta
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
8 sardellfiléer
1 blomkålshuvud
salt, peppar
1 dl riven parmesan
3 äggulor
kalamataoliver
persilja

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Stek 2 vitlöksklyftor gyllenbruna i olivolja, ta sedan bort vitlöken och släng.

3. Smält 8 finhackade sardellfiléer i olivoljan.

4. Tillsätt småbuketter blomkål.

5. Stek under omrörning i ca 5-10 minuter.

6. Blanda ihop sardellsåsen med kokt pasta, äggulor, riven parmesan och kalamataoliver.

7. Salta och peppra.

8. Strö persilja och ringla olivolja över innan servering.

Recept: Elin Carleke
Foto: Hannah Kompanik
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Pasta alla Puttanesca
Louise Laurenius
30 min

Pasta alla Puttanesca

Smakrik tomatsås med sardeller, kapris och chili. En italiensk klassiker!

Fynda fruktigt "Best Wine in Box"
Guldvinnande Periquita White till sommarens smaker.

LÄS MER