Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pasta med blomkål och sardeller

Enkelt och gott! Sardeller är verkligen en kanonsmaksättare för att addera umami och djup i dina rätter. I denna enkla och snabba pastarätt samsas sardeller med vitlök och blomkål i en fantastisk symfoni. Till pastan serverar vi ett italienskt, aningen aromatiskt, rosévin som möter upp umamitonerna och speglar rättens rena smaker.

Ingredienser

valfri pasta
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
8 sardellfiléer
1 blomkålshuvud
salt, peppar
1 dl riven parmesan
3 äggulor
kalamataoliver
persilja

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Stek 2 vitlöksklyftor gyllenbruna i olivolja, ta sedan bort vitlöken och släng.

3. Smält 8 finhackade sardellfiléer i olivoljan.

4. Tillsätt småbuketter blomkål.

5. Stek under omrörning i ca 5-10 minuter.

6. Blanda ihop sardellsåsen med kokt pasta, äggulor, riven parmesan och kalamataoliver.

7. Salta och peppra.

8. Strö persilja och ringla olivolja över innan servering.

Recept: Elin Carleke
Foto: Hannah Kompanik
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER