Gran Castillo Rocio Tempranillo Organic
239 kr
Fyllig, generös och kryddig rödvinsbox gjord på 100% tempranillo
Pasta med knaprig serrano, krämig färskost och spänstiga vaxbönor. Denna enkla rätt kammar hem alla poäng på smak men slängs ihop i ett nafs. Vi serverar denna pasta med vaxbönor och ostsås tillsammans med ett generöst rödvin.
400 g tagliatelle
ca 150 g serrano-/prosciuttoskinka alt. 1 -2 paket bacon
ca 200 g frysta förvällda vaxbönor
1 paket färskost vitlök & örter (t.ex. Bpursin)
Tillbehör
färsk bladpersilja
nymald svartpeppar
flingsalt
1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg ut serranoskinkan på en bakplåtsklädd plåt och låt torka i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna och dela sedan i lagom bitar. (Gillar du bacon bättre kan du byta ut serranoskinkan mot det och i så fall knapersteka den i en stekpanna.)
2. Hacka bladpersilja.
3. Koka upp pastavatten och lägg i pastan.
4. Stek de frysta vaxbönorna i en skvätt olivolja medan pastan kokar. När de tinat slå på ca 1,5 dl av det kokande pastavattnet och låt 1 paket Boursin smälta under omrörning tillsammans med bönorna och koka ihop kort. Bönorna ska fortfarande ha ett litet tuggmotstånd.
5. Blanda pastan med bönsåsen, strössla över serranoskinkan, hackad persilja, nymald svartpeppar och flingsalt. Servera direkt.
239 kr
Fyllig, generös och kryddig rödvinsbox gjord på 100% tempranillo
Läcker tryffelpasta att servera tillsammans med ett elegant rödvin som kan ta hand om tryffeln på bästa sätt!
Man kan aldrig få nog av pasta, det är så tacksamt lättlagat och enkelt att att vända ner det man är sugen på, till exempel chorizo. Detta recept erbjuder lite rökighet och sting!