Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pasta med vaxbönor, ostsås och knaprig serranoskinka

Pasta med knaprig serrano, krämig färskost och spänstiga vaxbönor. Denna enkla rätt kammar hem alla poäng på smak men slängs ihop i ett nafs. Vi serverar denna pasta med vaxbönor och ostsås tillsammans med ett generöst rödvin.

Vintips till receptet
239 kr

Ingredienser

400 g tagliatelle
ca 150 g serrano-/prosciuttoskinka alt. 1 -2 paket bacon
ca 200 g frysta förvällda vaxbönor
1 paket färskost vitlök & örter (t.ex. Bpursin)

Tillbehör
färsk bladpersilja
nymald svartpeppar
flingsalt

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg ut serranoskinkan på en bakplåtsklädd plåt och låt torka i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna och dela sedan i lagom bitar. (Gillar du bacon bättre kan du byta ut serranoskinkan mot det och i så fall knapersteka den i en stekpanna.)

2. Hacka bladpersilja.

3. Koka upp pastavatten och lägg i pastan.

4. Stek de frysta vaxbönorna i en skvätt olivolja medan pastan kokar.  När de tinat slå på ca 1,5 dl av det kokande pastavattnet och låt 1 paket Boursin smälta under omrörning tillsammans med bönorna och koka ihop kort. Bönorna ska fortfarande ha ett litet tuggmotstånd.

5. Blanda pastan med bönsåsen, strössla över serranoskinkan, hackad persilja, nymald svartpeppar  och flingsalt. Servera direkt.

Recept & foto: Viva Vin & Mat
Betyg
6 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
25 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Pasta med chorizo recept
Gustav Lindström
40 min

Pasta med chorizo

Man kan aldrig få nog av pasta, det är så tacksamt lättlagat och enkelt att att vända ner det man är sugen på, till exempel chorizo. Detta recept erbjuder lite rökighet och sting!

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER