Pasta med chorizo
Man kan aldrig få nog av pasta, det är så tacksamt lättlagat och enkelt att att vända ner det man är sugen på, till exempel chorizo. Detta recept erbjuder lite rökighet och sting! Servera tillsammans med ett rött vin, gärna kryddigt och fruktigt.





Ingredienser
300 g chorizo lufttorkad
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 röd paprika
2 msk olivolja
3 kvistar timjan
2 lagerblad
1/2 tsk rökt paprika
1,5 dl vitt vin
1 msk sherryvinäger
1 burk hela tomater
2 dl vatten
1 påse färsk spenat
ca 60g hyvlad pecorino
olivolja
400 g pappardelle
Gör så här
1. Värm upp en traktörpanna med olivolja på medelvärme. Skiva lök och vitlök och stek tills löken är mjuk. Strimla paprika och fräs med någon minut.
2. Ta bort skinnet på chorizo och skiva i ca 1 cm skivor. Fräs tillsammans med lök och paprika i 5 minuter.
3. Tillsätt rökt paprika, timjan och lagerblad. Häll på vin och vinäger och låt reducera till hälften. Tillsätt tomater och vatten och låt småkoka under lock i ca 20 min.
4. Koka pastan al dente och vänd runt pastan och spenaten i såsen.
5. Lägg upp på fat eller tallrik och hyvla pecorino över och avsluta med lite olivolja.