Pastarisotto med chorizo
Pastarisotto gjord på risoni med chorizo där hela middagen tillagas i en gryta. En lättlagad och god rätt med mycket smak. Servera till ett fruktigt och kryddigt rött.





Ingredienser
ca 350 g chorizo
1 gul färsk lök el. 2 bananschalottenlökar
1 vitlöksklyfta
ca 10 romaticatomater
1 grön paprika
3 dl risonipasta
6 dl vatten
1 eko kycklingbuljontärning el. motsvarande mängd fond
1 dl riven parmesan
1 dl hackad färsk persilja
olivolja
salt
nymald svartpeppar
Gör så här
1. Hacka lök och vitlök fint. Hacka persilja och paprika samt dela tomaterna i kvartar. Skiva chorizon i halvmånar.
2. Värm en traktörpanna och stek chorizon i olja på medelhög värme tills den fått lite stekyta. Häll i löken och låt den bli lite mjuk men akta så att den inte bränns.
3. Rör ner vitlöken och risonipastan och låt pastan suga åt sig lite av smakerna från korven och löken. Rör sedan ner tomater och paprika.
4. Smula ner buljongtärningen och häll över vattnet, rör runt och lägg sedan på ett lock och låt koka på svag värme i cirka 8-10 minuter tills pastan är klar.
5. Lyft på locket ibland och rör runt så att pastan inte fastnar i botten.
6. När pastan känns klar, rör ner parmesanen och den hackade persiljan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
7. Servera direkt och eventuellt med mer parmesan för den som önskar.