Mustig korvgryta med chili och choklad
En riktigt mustig gryta som får god smak av chili och choklad! Går lika bra att göra som vegetarisk om du använder vegokorv. Servera gärna tillsammans med svart ris och en stor grönsallad. Till Vivas mustiga korvgryta med chili och choklad passar ett fruktigt och fylligt rödvin bra. Vill du ha mycket hetta, ha i extra chili och välj i så fall ett vin med hög fruktighet som balanserar hettan.
Ingredienser
ca 200 g chorizo eller
vegetarisk chorizo
1 gul lök
neutral olja
200 g krossade tomater (cirka en halv burk)
2 dl grönsaksbuljong (eller 1 tärning i 2 dl vatten)
2 tsk vinäger
1 tsk råsocker
10-15 g mörk choklad
1 chilifrukt
1 burk blandade bönor
salt efter smak
Tillbehör:
ris eller pasta
sallad
Gör så här
1. Koka ris eller pasta enligt anvisning på paketet.
2. Hacka löken och grovhacka korven.
3. Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs löken med chilin och hälften av korven i stekpannan i lite olivolja.
4. Tillsätt krossade tomater, buljong, råsocker, vinäger och låt koka ihop i 10 minuter. Späd med lite vatten om det behövs.
5. Tillsätt resten av korven samt avrunna bönor och hackad choklad, låt koka ihop ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera med ris/pasta och en härlig grönsallad vid sidan om.