Korvgryta med salsiccia, chili och choklad
En riktigt god korvgryta med massor av smak! Salsiccia eller chorizo, tomat, chili och mörk choklad samsas i denna smakbomb. Grytan passar utmärkt i sällskap med ett fruktigt och mjukt rödvin med som balanserar hettan från chilin.
Ingredienser
4 råa korvar, salsiccia eller chorizo
2 gula lökar, hackade
olivolja
200 g krossade tomater, (ungefär en halv burk)
3-4 dl köttbuljong, ev kan grytan behöva spädas med mer buljong eller vatten
1 tsk vinäger
1 tsk råsocker
15 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
1-2 chilifrukter (anpassa mängd beroende på hur stark korven är)
1 förp/burk svarta bönor (cirka 400 g)
1 förp/burk stora vita bönor (cirka 400 g)
Tillbehör:
Ris, pasta eller surdegsbröd
Sallad
Gör så här
1. Ta bort skinnet från korvarna.
2. Hacka löken och grovhacka korven.
3. Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs löken med chilin och hälften av korven i stekpannan i lite olivolja.
4. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, vatten, råsocker och vinäger och låt koka ihop i cirka 10 minuter.
5. Tillsätt resten av korven samt de avrunna bönorna och låt koka ihop ytterligare några minuter.
6. Rör ner chokladen i grytan och smaka av med salt och peppar.
7. Servera med ris, gärna råris, pasta eller surdegsbröd samt sallad.