Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Patatas Bravas

Patatas Bravas kastar ihop hemma - Ett riktigt gott snacks och ett måste när du lagar tapas. Till dessa smakrika potatisar väljer vi ett fruktigt bubbel som kan balansera hettan från den starka bravassåsen.

Vintips till receptet
109 kr

Ingredienser

Patatas:
500g fast potatis
ca 1/2 dl olja

Bravassås:
120 g majonnäs
1 tsk rökt paprikapulver
50 g passerad tomat
1 tsk vitlökspulver
1 tsk honung
10-15 droppar Tabasco

Topping:
Gräslök eller persilja

Gör så här

Patatas:

1. Skala och skär potatisen i kuber.

2. Stek potatisen rå i olja. Stek i ca 20 min tills potatisen är genomstekt. Häll på mer olja i slutet så att potatisen får en  gyllenbrun färg och krispig konsistens.  Häll bort överbliven olja.

3. Salta potatisen.

Bravassås:

4. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål. Smaka av med salt och tabasco.

Servering:

5. Ringla såsen över de varma potatisarna, strö över finklippt bladpersilja.

Recept: Viva Vin och Mat
Betyg
23 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Tortilla-de-patatas
Ida Fürst bild
25 min

Tortilla de patatas

En spansk rätt som kan serveras både som lunch, middag och som en del av tapasmiddagen.

Pimientos-de-padron
10 min

Pimientos de padron

Vi älskar tapas och ett måste på tapasmiddagen är Pimientos de padron!

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER