Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pimientos de padron

Ett måste på tapasbordet är Pimientos de padron, heta och smakrika paprikor som får det att vattnas i munnen. Servera dessa till en rosécava med generös frukt som kan möta upp Padronchilis heta toner.

Ingredienser

200 g Padronchili
1/2 dl Olivolja
1 tsk Flingsalt

Gör så här

1. Hetta upp olivoljan i en stekpanna.

2. Stek Padronchilin på medeltemperatur tills den mörknar och får färg. Tar ca 6 min.

3. Lägg padronchilin hushållspapper och låt rinna av.

4. Lägg upp chilin i en skål och strö över flingsaltet. Servera och njut.

Recept: Viva Vin och Mat
Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
10 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Så här ska ett fyndvin smaka"
Imponerande dubbelguld till italiensk vit nyhet!

LÄS MER