Penne alla crema med sidfläsk, lök, spenat och ärtor
En krämig pasta med salt och rökigt sidfläsk och grön fräschör i form av spenat och ärtor. På runt 20 minuter har du en god pastamiddag att njuta av. Vi väljer att servera ett frisk och fruktig riesling till denna pasta. Vinets syra bryter igenom det feta i den krämiga såsen och skapar en balanserad måltid.





Ingredienser
4 portioner
350 g torkad penne (eller liknande)
250 g rimmat sidfläsk
1 gul lök
3 dl vispgrädde
salt
150 g tinade
gröna ärtor
50 g bladspenat
50 g parmesanost
Gör så här
1. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.
2. Tärna eller strimla sidfläsket. Skala, halvera och strimla löken.
3. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek fläsket ett par minuter och tillsätt därefter löken. Fräs vidare i 1 minut och häll ner grädden. Koka ett par minuter och tillsätt sedan den kokta pastan. Koka i 1 minut och smaka av med salt.
4. Vänd ner ärtorna och spenaten.
5. Riv parmesanosten över precis före servering.