Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Penne alla crema med sidfläsk, lök, spenat och ärtor

En krämig pasta med salt och rökigt sidfläsk och grön fräschör i form av spenat och ärtor. På runt 20 minuter har du en god pastamiddag att njuta av. Vi väljer att servera ett frisk och fruktig riesling till denna pasta. Vinets syra bryter igenom det feta i den krämiga såsen och skapar en balanserad måltid.

Vintips till receptet
115 kr

Ingredienser

4 portioner
350 g torkad penne (eller liknande)
250 g rimmat sidfläsk
1 gul lök
3 dl vispgrädde
salt
150 g tinade
gröna ärtor
50 g bladspenat
50 g parmesanost

Gör så här

1. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.

2. Tärna eller strimla sidfläsket. Skala, halvera och strimla löken.

3. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek fläsket ett par minuter och tillsätt därefter löken. Fräs vidare i 1 minut och häll ner grädden. Koka ett par minuter och tillsätt sedan den kokta pastan. Koka i 1 minut och smaka av med salt.

4. Vänd ner ärtorna och spenaten.

5. Riv parmesanosten över precis före servering.

Recept: Mattias Larsson
Foto: Jakob Fridholm
Receptet  är hämtat ur kokboken Fredagskockens bästa vardagsmat på 20, 30 eller 40 minuter 
Betyg
1 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Havn

Havn

115 kr

En frisk och läskande ekologisk Riesling med klassisk torr stil från Tysklands främsta vindistrikt Rheinhessen.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Imponerande" rosényhet
Torrt och krispigt roséfynd - finns nu att beställa!

LÄS MER