Pitch Algarve Reserva
89 kr
Prisbelönta Pitch Algarve Reserva i Sverige, ett elegant, fylligt och mycket smakrikt vin från Portugals älskade Algarvekust.
En krämig pasta med salt och rökigt sidfläsk och grön fräschör i form av spenat och ärtor. På runt 20 minuter har du en god pastamiddag att njuta av. Vi väljer att servera ett fruktigt rödvin med en liten fatkaraktär till denna pasta. Vinet fångar upp det rökta sidfläsket och balanserar upp den krämiga såsen.
4 portioner
350 g torkad penne (eller liknande)
250 g rimmat sidfläsk
1 gul lök
3 dl vispgrädde
salt
150 g tinade
gröna ärtor
50 g bladspenat
50 g parmesanost
1. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.
2. Tärna eller strimla sidfläsket. Skala, halvera och strimla löken.
3. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek fläsket ett par minuter och tillsätt därefter löken. Fräs vidare i 1 minut och häll ner grädden. Koka ett par minuter och tillsätt sedan den kokta pastan. Koka i 1 minut och smaka av med salt.
4. Vänd ner ärtorna och spenaten.
5. Riv parmesanosten över precis före servering.
89 kr
Prisbelönta Pitch Algarve Reserva i Sverige, ett elegant, fylligt och mycket smakrikt vin från Portugals älskade Algarvekust.
Nyttja säsongens råvaror till denna härliga porchetta! Köttet går lika bra att tillaga i ugn som på grillen.
Underbart saftig kyckling med dragonpuré. Här finns lyxen att välja vitt eller rött till maten!