Amicale Rosso Veneto Box
299 kr
"Sveriges bästa röda box i sin prisklass" - ett härligt komplex rödvin från Veneto.
Det här pepparstarka biffarna serveras med en mustig tomatsås smaksatt med fänkål och chili samt gärna en stor grönsallad och en krämig risotto. I glaset väljer vi ett rött vin med tanniner som passar köttets struktur och en fruktighet som möter upp hettan från svartpepparn. En underbart god kombination.
1 msk smör och
1 msk matolja till stekning
4 st 170 g skivor entrecote eller
annat nötkött (helst ekologiskt, kravmärkt)
7 cl rött vin
2 msk balsamvinäger av god kvalitet.
4 msk köttbuljong
1 1/2 msk soltorkad tomatpuré (finns i välsorterade butiker)
1 tsk grovmortlade(krossade) fänkålsfrön
½ tsk torkad ancho chili
½ röd liten spansk peppar
2 st vitlöksklyftor (helst färsk)
Salt och peppar
Tillbehör
Hackad bladpersilja
Sallad
Risotto eller rostad potatis
1. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Lägg i biffarna och stek dem 2-3 minuter på var sida.
2. Tag ut biffarna ur pannan, salta och peppra och lägg dem i folie för att hålla dem varma.
3. Häll i rödvinet direkt i pannan, vinägern och buljongen i stekpannan och låt sjuda ca 30 sek.
4. Vispa i tomatpurén, tillsätt fänkål, chili och vitlök. Låt koka upp och reducera till en sirapsaktig konsistens, häll såsen i en liten kastrull. Tillsätt köttsaften från biffarna, rör om och låt stå på svag värme. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
5. Servera biffarna på varma tallrikar. Häll på den varma såsen. Garnera med bladpersilja.
6. Denna rätt passar utmärkt att serveras med en enkel sallad, risotto eller rostad potatis.
299 kr
"Sveriges bästa röda box i sin prisklass" - ett härligt komplex rödvin från Veneto.
Lyxig och rustik helgmiddag.
Smaklökarna jublar till den här favoriten där tillbehören gör rätten