Periquita White
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
Supergod och snabblagad fiskrätt! På 30 minuter har du middagen på bordet och kanske att man hinner sluka den på 20 för att den är så god? Till rätten väljer vi ett vitt vin med frisk syra som möter upp citronen och vinet i maten, vi väljer ett friskt och fruktigt vitt.
500 g spättafilé
salt
1 dl pesto
spenatrisotto
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 dl arborio- eller
carnaroliris
olivolja till stekning
1 dl torrt vitt vin
6 dl buljong (kyckling,
fisk eller vegetarisk)
50 g parmesanost
40 g bladspenat
2 msk smör
salt
till servering
4 citronklyftor
god olivolja
lite riven parmesan
färska örter
1. Värm ugnen till 175 °C. Vik ihop spättafiléerna till fyra paket. Salta dem och bred på peston.
2. Ugnsbaka dem ca 10 minuter före servering (kärntemperaturen ska vara ca 48 °C).
3. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en vid kastrull. Häll i vinet och låt det koka i 1 minut. Tillsätt ca 2 ½ dl av buljongen. Koka risotton på låg temperatur och rör om hela tiden.
4. Späd vartefter med den resterande buljongen.
5. Riv parmesanosten.
6. Tillsätt bladspenaten, en klick smör och parmesanost efter ca 20 minuter när riskornen har ett lätt tuggmotstånd. Smaka av med salt.
7. Servera risotton med den pestobakade spättafilén och citronklyftor. Toppa gärna med lite god olivolja, extra parmesanost och färska örter.
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
Fisk av olika slag är alltid populärt på grillen och marulken en sådan som ständigt ökar i popularitet!
En spännande pesto med pistagenötter, mynta, citron och vällagrad parmesan