Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pestobakad spätta med spenatrisotto

Supergod och snabblagad fiskrätt! På 30 minuter har du middagen på bordet och kanske att man hinner sluka den på 20 för att den är så god? Till rätten väljer vi ett vitt vin med frisk syra som möter upp citronen och vinet i maten, vi väljer ett friskt och fruktigt vitt.

Vintips till receptet
229 kr

Ingredienser

500 g spättafilé
salt
1 dl pesto

spenatrisotto
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 dl arborio- eller
carnaroliris
olivolja till stekning
1 dl torrt vitt vin
6 dl buljong (kyckling,
fisk eller vegetarisk)
50 g parmesanost
40 g bladspenat
2 msk smör
salt

till servering
4 citronklyftor
god olivolja
lite riven parmesan
färska örter

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 °C. Vik ihop spättafiléerna till fyra paket. Salta dem och bred på peston.

2. Ugnsbaka dem ca 10 minuter före servering (kärntemperaturen ska vara ca 48 °C).

3. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en vid kastrull. Häll i vinet och låt det koka i 1 minut. Tillsätt ca 2 ½ dl av buljongen. Koka risotton på låg temperatur och rör om hela tiden.

4. Späd vartefter med den resterande buljongen.

5. Riv parmesanosten.

6. Tillsätt bladspenaten, en klick smör och parmesanost efter ca 20 minuter när riskornen har ett lätt tuggmotstånd. Smaka av med salt.

7. Servera risotton med den pestobakade spättafilén och citronklyftor. Toppa gärna med lite god olivolja, extra parmesanost och färska örter.

 

Receptet  är hämtat ur kokboken Fredagskockens bästa vardagsmat på 20, 30 eller 40 minuter
Recept: Mattias Larsson
Foto: Jakob Fridholm
Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Periquita white box

Periquita White

229 kr

Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER