Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Grillad marulk med salladslökar och krämig potatissallad

Fisk av olika slag är alltid populärt på grillen och marulken en sådan som ständigt ökar i popularitet! Servera till fruktigt rosévin med fräsch syra som gifter sig med citronsåsen.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

4 marulkskotletter a 180 g
8 salladslökar
olivolja, salt och svartpeppar
500 g kokt fast potatis
3 salladslökar
1 citron
3 dl creme fraiche
salt och svartpeppar

Gör såhär

1. Skiva potatisen och finstrimla salladslöken. Finriv det yttersta skalet av citronen och blanda med creme fraiche, potatis och salladslök. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa gärna med lite gröna fräscha blad.

2. Salta och peppra marulken och ansa salladslökarna. Ringla lite olja över fisken och lökarna.

3. Grilla eller stek marulken på högsta temperatur ca 4 minuter på varje sida till en fint brynt yta och att kärntemperaturen är ca 42 C. Låt den vila ett par minuter före servering. Grilla då under tiden salladslökarna ca 3 minuter tills de har en fint grillad yta. Se vår grillguide för grymma grilltips!

4. Servera marulken och salladslökarna med potatissalladen och om du önskar lite fräsch grönsallad.

Recept: Mattias Larsson
Foto: Jakob Fridholm
Betyg
14 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER