Petters Pasta vongole
Pasta vongole är en ädel pastarätt. Krydda inte sönder den delikata smaken av de handplockade venusmusslorna. Jag har provat med chili, men jag tyckte att det tog över lite för mycket. Receptet är taget från min kokbok - Min plats på jorden /Petter
Ingredienser
ca 500 g linguine
salt
ca 1 kg venusmusslor
ca 3 msk olivolja
svartpeppar
ca 25 g smör
1-2 dl vitt vin
koriander eller persilja
parmesan
Gör så här
1. Koka linguine av bra kvalitet i välsaltat vatten.
2. Den ska vara klar samtidigt som musslorna. Runt 500 g pasta brukar räcka till fyra, men gör gärna lite extra. Man gör alltid för lite vongole, det är så gott att alla äter mer än vanligt.
3. Tvätta musslorna noga i kallt vatten, släng bort de som inte är stängda.
4. Häll ett par matskedar olivolja i en panna, peppra oljan när den blivit varm.
5. I med venusmusslorna och låt en stor klick smör smälta ner.
6. Häll på ett bra vitt vin och strö över lite färsk koriander (eller persilja om du föredrar).
7. Vänd runt, men försiktigt så att inte skalen går sönder.
8. Kasta i pastan, veva runt försiktigt. Smaka av och toppa med riven parmesan… Underbart!