P.LEX Pinot Grigio
105 kr
Petters ekologiska Pinot Grigio! Denna Pinot Grigio är gjort med en fyllig, fräsch stil och har...
Pasta vongole är en ädel pastarätt. Krydda inte sönder den delikata smaken av de handplockade venusmusslorna. Jag har provat med chili, men jag tyckte att det tog över lite för mycket. Receptet är taget från min kokbok - Min plats på jorden /Petter
ca 500 g linguine
salt
ca 1 kg venusmusslor
ca 3 msk olivolja
svartpeppar
ca 25 g smör
1-2 dl vitt vin
koriander eller persilja
parmesan
1. Koka linguine av bra kvalitet i välsaltat vatten.
2. Den ska vara klar samtidigt som musslorna. Runt 500 g pasta brukar räcka till fyra, men gör gärna lite extra. Man gör alltid för lite vongole, det är så gott att alla äter mer än vanligt.
3. Tvätta musslorna noga i kallt vatten, släng bort de som inte är stängda.
4. Häll ett par matskedar olivolja i en panna, peppra oljan när den blivit varm.
5. I med venusmusslorna och låt en stor klick smör smälta ner.
6. Häll på ett bra vitt vin och strö över lite färsk koriander (eller persilja om du föredrar).
7. Vänd runt, men försiktigt så att inte skalen går sönder.
8. Kasta i pastan, veva runt försiktigt. Smaka av och toppa med riven parmesan… Underbart!
105 kr
Petters ekologiska Pinot Grigio! Denna Pinot Grigio är gjort med en fyllig, fräsch stil och har...
Vid sidan om nöjet att fiska makrillen så är det ju en fantastiskt god fisk att äta också. Doppa den pinfärsk i min umamisås och sluka direkt/ Petter Alexis Askergren
En underbar frukost, brunch eller lunch från den omtyckta kokboken "Min plats på jorden" signerad Petter Alexis Askergren.