Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pinsa med soltorkad tomatkräm, parmaskinka & basilika

Trendiga pinsa är en blanding mellan pizza och focaccia. En till italienare som letat sig in i våra hjärtan (och magar) helt enkelt! Denna magiskt goda version gör vi med soltorkad tomatkräm. Servera till mousserande vin och eller torrt rosé. Färdiggräddade bottnar finna att köpa i de flesta matbutiker.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Pinsa med soltorkad tomatkräm toppad med parmaskinka basilika

1 förpackning pinsa
100 g cream cheese
1 dl rostad paprika i olja
1 kruka basilika
1 dl riven parmesan + lite till servering
1 paket parmaskinka, 70 g

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250° eller vad som står angivet på pinsapaketet.

2. Hacka den rostade paprikan och blanda med cream cheese plus lite av oljan till en kräm.

3. Hacka hälften av basilikan och blanda i tillsammans med 1 dl riven parmesanost.

4. Fördela på pinsan och grädda 5-7 minuter tills den fått lite färg.

5. Toppa pinsan med luftiga skivor av parmaskinkan och resten av basilikan.

6. Riv över ytterligare lite parmesan och skär pinsan i lämpliga bitar.

Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
25 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER