Pizza med fänkål och dill
En lättlagad och supergod vegetarisk pizza bianco med topping av fänkål, dill, Västerbottensost och crème fraiche. Med lite havssalt och nymald svartpeppar på toppen är du i pizzaheaven. Servera tillsammans med aromatiskt och fruktigt vitt vin - gärna en riesling. Vinets aromatiska toner gifter sig med den umamirika osten medans vinets frukt möter upp smakerna från pizzans topping.
Ingredienser
1 plåt pizza
Ingredienser
1 färdig pizzadeg
eller hemmagjord
Topping
2 dl crème fraiche
ca 150 g riven Västerbottensost
1 medelstor fänkål
1 knippe färsk dill
Nymald svartpeppar
Havssalt
Gör så här
1. Gör pizzadegen eller använd färdigköpt.
2. Värm ugnen till 250 grader.
3. Tvätta och strimla fänkålen. Skölj och hacka dillen. Riv osten.
4. Kavla ut pizzadegen och bred över crème fraiche och riven Västerbottensost. Fördela den strimlade fänkålen över pizzan och sätt sedan in i ugnen. Grädda tills pizzan ser klar ut, cirka 10 minuter.
5. Strössla dillen över pizzan samt lite havsflingsalt och nymald svartpeppar. Servera direkt.