Falu Vitvin Chardonnay
215 kr
En frisk och fruktig chardonnay perfekt att servera till husmanskost, buffén eller julminglet.
En riktigt smakrik potatissallad med krispiga primörer och underbart god kaprisdressing som ger salladen en perfekt sälta. Passar perfekt till picknicken med något kallt protein till - kanske lufttorkad skinka, saftig rostbiff eller varmrökt lax? Till denna maträtt passar ett friskt och fruktigt vitt vin eller ett medelfylligt rött vin som matchar sältan i potatissalladen och bär upp proteinet i tillbehöret.
Potatissallad
900 g färskpotatis, tvättad
150 g sugar snaps
1 knippe sparris
1 knippe rädisor
flingsalt och nymald svartpeppar
Kaprisdressing
1 burk kapris, 200 g
1 kruka dill
1 msk fransk senap
1 msk pressad citron
1 riven vitlöksklyfta
1 ½ dl olivolja
1 dl crème fraiche
Till servering
750 g kallskuret, t ex lufttorkad skinka, rostbiff, varmrökt lax mm.
1. Koka potatisen mjuk och häll av i durkslag.
2. Förväll sugar snapsen 1 minut och spola av i kallt vatten.
3. Skär bort den torra delen på sparrisen och skär sen stjälkarna i ca 3 cm långa bitar. Förväll även dem, ca 2 minuter. Spola av i kallt vatten.
4. Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin.
5. Gör dressingen genom att hälla av kaprisen och hacka dillen.
6. Vispa ihop senap, citronsaft, vitlök och olja i en stor blandarskål. Vispa i crème fraichen och vänd i kaprisen och dillen.
7. Blanda i potatisen och tryck gärna till dem försiktigt så de spricker upp lite och suger åt sig av den goda dressingen. Salta och peppra efter smak.
8. Vänd i de övriga grönsakerna men spara lite rädisor att dekorera med.
9. Servera något kallskuret du tycker om. Potatissalladen passar till det mesta. Kanske lite lufttorkad skinka, saftig rostbiff eller varmrökt lax?
215 kr
En frisk och fruktig chardonnay perfekt att servera till husmanskost, buffén eller julminglet.
209 kr
Traditionellt rött vin från soliga vingårdar i södra Frankrike. Perfekt till svensk husmanskost.
95 kr
En generös 1-litersflaska som gör sig utmärkt till husmanskost som köttbullar med gräddsås, biff Rydberg eller ugnsbakad falukorv med potatismos.
En variant på den älskade fiskgratängen. I den här fiskgratängen använder vi lax som gratineras tillsammans med en örtig dillfröcréme och len potatispuré.