Laxgratäng med purjolök och dillfröcreme
En variant på vår allas favorit - fiskgratäng. I den här varianten använder vi lax som gratineras tillsammans med en örtig dillfröcréme och len potatispuré. Servera ett vitt vin med en hög fruktsyra som balanserar den feta laxen och krämiga såsen.







Ingredienser
600 g laxfilé utan skinn
100 g fänkål
75 g purjolök
salt
Dillfröcrème
4 dl creme fraiche
1 tsk krossat dillfrö
½ dl finhackad persilja
salt
Potatispuré
600 g mjölig potatis
3 äggulor
3 msk matolja
2 msk smör
salt
Till servering;
8 rädisor
Gör så här
1. Skala och koka potatisen mjuk. Häll av den och l
2. Pressa den med en potatispress och rör ner äggulor, olja och smör. Smaka av med salt.
3. Lä
4. Finstrimla fänk
5. Blanda creme fraiche med persilja och dillfrö och smaka av med salt.
6. Hä
7. Dela rädisorna och servera de till gratä