Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pulled misopork tacos

Många känner till pulled pork, men här i Jennie Walldéns version blir den ännu godare, bakad med miso och andra japanska samt koreanska smaksättningar. Prova, ni kommer inte att bli besvikna på denna variant av pulled pork. Servera ett glas cava till.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Chilipicklad rödlök med ingefära
1 stor rödlök, tunt skivad
4 cm ingefära, väldigt tunt skivad
1 1/2 dl risvinäger
4 msk strösocker
en nypa salt
1/4–1/2 färsk röd chilifrukt

Pulled pork:
800 g fläskkarré i bit
1/2 dl miso
4 msk muscovadosocker eller farinsocker
2 msk ljus soja
2 tsk sesamolja
1/2 msk risvinäger
2 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor, skalade och rivna
3 msk mirin (risvin, kan ersättas med halvtorrt vitt vin)
1/2 dl vatten

Gochujangmajonäs:
1 rumstempererad äggula
2–2 1/2 dl neutral rapsolja
1 tsk risvinäger
1/2 tsk sesamolja
1/2–1 msk gochujang (beroende på hur stark majonnäs man vill ha)
salt

Till servering:
tortillabröd
salladsblad
små gurkstavar

Gör så här

Chilipicklad rödlök med ingefära

1. Koka upp vinäger, socker, salt och chilibiten. Dra av från plattan och lägg ner lök och ingefära. Låt stå i kylen så att smakerna sätter sig, minst över natten.

Pulled pork

2. Sätt ugnen på 125 °
Stick köttet några gånger med en provsticka eller liknande och lägg det i en trång gryta med lock. Rör ihop resterande ingredienser, häll blandningen över köttet och vänd runt köttet. Sätt på locket och låt stå i ugnen i minst 3 1/2 timme, gärna någon timme till. Gör majonnäsen klar under tiden och ställ kallt till servering.

3. Plocka upp och dra sönder det möra köttet i trådiga bitar. Sätt grytan på spisen på förhöjd medelvärme och koka ner vätskan i 5 minuter. Lägg ner köttet och blanda försiktigt.

Gochujangmajonäs

4. Gochujang är en smakrik fermenterad chilipasta som både är kryddig, salt, söt och het. Du hittar den i asiatiska livsmedelsbutiker eller välsorterade vanliga mataffärer.
Vispa äggulan och tillsätt rapsoljan droppvis under konstant vispning. När majonnäsen börjar binda sig och bli krämig, häll oljan i en smal, jämn stråle under konstant vispning. När all olja är invispad och majonnäsen är fast och fluffig tillsätts risvinäger, sesamolja och gochujang i majonnäsen. Vispa försiktigt samman. Smaka av med salt.

Tips!

5. Gör gärna den chilipicklade rödlöken dagen innan då den blir godast om den får stå till sig lite.

Servering:

Servera misoköttet i tortillabröd med chilipicklad rödlök, gochujangmajonnäs, sallad och gurkstavar.

Receptet kommer från Jennie Walldéns kokbok Asiatiska Smaker (Bonnier Fakta)
Foto: Magnus Skoglöf
Betyg
18 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Tre kolgrillade grillspett
50 min

Grillspett x 3

Tre olika spett! Servera med dina egna favorittillbehör, kanske marinerade grönsaker, en bulgursallad, len yoghurtsås eller bara en stor sallad och pitabröd?

"Så här ska ett fyndvin smaka"
Imponerande dubbelguld till italiensk vit nyhet!

LÄS MER