Pulled misopork tacos
Många känner till pulled pork, men här i Jennie Walldéns version blir den ännu godare, bakad med miso och andra japanska samt koreanska smaksättningar. Prova, ni kommer inte att bli besvikna på denna variant av pulled pork. Servera till ett komplext rött.
Ingredienser
Chilipicklad rödlök med ingefära
1 stor rödlök, tunt skivad
4 cm ingefära, väldigt tunt skivad
1 1/2 dl risvinäger
4 msk strösocker
en nypa salt
1/4–1/2 färsk röd chilifrukt
Pulled pork:
800 g fläskkarré i bit
1/2 dl miso
4 msk muscovadosocker eller farinsocker
2 msk ljus soja
2 tsk sesamolja
1/2 msk risvinäger
2 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor, skalade och rivna
3 msk mirin (risvin, kan ersättas med halvtorrt vitt vin)
1/2 dl vatten
Gochujangmajonäs:
1 rumstempererad äggula
2–2 1/2 dl neutral rapsolja
1 tsk risvinäger
1/2 tsk sesamolja
1/2–1 msk gochujang (beroende på hur stark majonnäs man vill ha)
salt
Till servering:
tortillabröd
salladsblad
små gurkstavar
Gör så här
Chilipicklad rödlök med ingefära
1. Koka upp vinäger, socker, salt och chilibiten. Dra av från plattan och lägg ner lök och ingefära. Låt stå i kylen så att smakerna sätter sig, minst över natten.
Pulled pork
2.
Stick köttet några gånger med en provsticka eller liknande och lägg det i en trång gryta med lock. Rör ihop resterande ingredienser, häll blandningen över köttet och vänd runt köttet. Sätt på locket och låt stå i ugnen i minst 3 1/2 timme, gärna någon timme till. Gör majonnäsen klar under tiden och ställ kallt till servering.
3.
Gochujangmajonäs
4. Gochujang är en smakrik fermenterad chilipasta som både är kryddig, salt, söt och het. Du hittar den i asiatiska livsmedelsbutiker eller välsorterade vanliga mataffärer.
Vispa äggulan och tillsätt rapsoljan droppvis under konstant vispning. När majonnäsen börjar binda sig och bli krämig, häll oljan i en smal, jämn stråle under konstant vispning. När all olja är invispad och majonnäsen är fast och fluffig tillsätts risvinäger, sesamolja och gochujang i majonnäsen. Vispa försiktigt samman. Smaka av med salt.
Tips!
5.
Servering:
Servera misoköttet i tortillabröd med chilipicklad rödlök, gochujangmajonnäs, sallad och gurkstavar.