Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Halloumiburgare med aubergine och srirachamajonnäs

Halloumiburgare med lite sting! Det är ingen nyhet att det grillas mycket och ofta under sommaren och semestertider och en riktigt god halloumiburgare från grillen slår aldrig fel. Det går förstås lika bra att steka halloumin. Duka upp till en härlig vegetarisk måltid med både hetta och sälta. I glaset väljer vi ett fruktigt rosévin som balanserar hettan från srirachan och med en frisk syra som matchar syrligheten från citronsaften.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

400 g halloumi (2 paket)
4 hamburgerbröd
2 msk smör
1 dl majonnäs
1 msk sriracha
1 aubergine
1 tsk oregano
saft från 1 citron
1 tomat
1 rödlök
4 salladsblad

Gör så här

1. Skiva aubergine, salta och pensla med olja. Stek eller grilla auberginen och lägg i en skål och ringla över lite extra olivolja, torkad oregano och citronsaft.

2. Låt auberginen marinera under tiden du delar varje halloumi och lägg även den på grillen, alternativt stek på medelvärme i lite olivolja. Smöra hamburgerbrödet och stek tills gyllenbrun.

3. Blanda majonnäs och sriracha. Skiva tomat och rödlök.

4. Montera halloumiburgarna och servera med sallad eller pommes.

Recept: Gustav Lindström
Fotograf: Lisa Björner
Betyg
14 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER