Monte Santi Fruttisecco Peach
85 kr
Som vi längtat! Nu lanserar omåttligt populära Monte Santi en efterlängtad nyhet – Monte Santi Peach!...
Desserter med rabarber är alltid populärt, och bättre kan det knappast bli när samma dessert även innehåller kola. Ett bubbel med frisk syra och härlig mousse är ett gott sällskap till desserten. Välj ett sött mousserande som gifter sig med den söta kolacrèmen!
Rababerkaka
300 g mandelmassa
1 tsk krossade kardemummakärnor
150 g rumstempererat smör
4 msk vetemjöl
3 ägg
300 g rabarber
1 dl strösocker
20 g smör
½ dl ströbröd
1 tsk krossade kardemummakärnor
2 msk pärlsocker
Kolacreme
3 dl smetana
1 1/2 dl karamelliserad mjölk/dulce di leche
1. Värm en ugn till 175°C. Riv ner mandelmassa i en bunke, tillsätt kardemumman och smöret. Blanda alltsamman väl och tillsätt äggen ett efter ett under ständig omrörning. Sikta ner vetemjölet och blanda väl.
2. Smöra och bröa en rund pajform, c:a 20 cm i diameter alternativt en rektangulär form, c:a 10×30 cm. Häll ner mandelsmeten. Skär rabarbern i önskad storlek och vänd de i socker. Tryck ner rabarbern i mandelsmeten och strö över resten av kardemummakärnorna och pärlsockret.
3. Ugnsbaka kakan ca 30 minuter tills den har fått en gyllene yta. Låt den svalna och plocka därefter ur den från formen.
4. Vispa smetanan med elvisp tills den är luftig och krämig. Blanda sedan ner kolan.
5. Servera rabarberkakan med kolacremen.
85 kr
Som vi längtat! Nu lanserar omåttligt populära Monte Santi en efterlängtad nyhet – Monte Santi Peach!...
Läskande dessert som passar utmärkt i sommar! Bubblet ska hällas på när desserterna är placerade på bordet, för en festlig effekt.