Ruppertsberger Imperial Riesling Non Alcoholic
74 kr
Frisk och fruktig alkoholfri Riesling med druvtypiska toner av gröna äpplen, päron och citrus.
Smakrik ceviche i vacker presentation! Denna räkceviche i filodegskorgar smakar ljuvligt tillsammans med ett välkylt glas friskt rosébubbel. Räkceviche är en underbar förrätt eller som del av en buffé. Välj ett rosébubbel från varmare breddgrader som en prosecco med en bärig arom som kan balansera chilihettan och med en mineralitet som gifter sig med räkorna.
Ca 10-12 fildegsark
Olja till pensling
10-12 mandelmusselformar eller muffinsformar av styvare material
som metall eller silikon (inte pappersformar).
Räkceviche:
Ca 300 g skalade räkor (helst handskalade)
0,5 rödlök, finhackad
0,5-1 chilifrukt
1 lime, saft och zest
0,5 kruka koriander
2-3 fasta tomater
(salladsblad)
Avokadoaioli:
2 äggulor
1 avokado
1,5 dl neutral rapsolja
2 tsk citron eller limesaft
1-2 krm salt
1 krm vitpeppar
1. Sätt på ugnen på ca 225 grader.
2. Pensla ett filodegsark med olja.
3. Pensla insidan av formarna med olja.
4. Riv filodegsarken i mindre bitar (lite större än formarna).
5. Lägg 5-6 bitar omlott ovanpå varandra och tryck ned i formarna till en korg. Tryck ned degen så att du formar en skål med oregelbundna kanter.
6. Grädda korgarna ca 5-7 minuter till fin färg, passa noga. Ta ut formarna och låt svalna. De är sköra och hanteras varsamt.
7. Mixa äggulan med citron/lime.
8. Tillsätt olja under mixning. Först droppvis och sedan när du märker att den gått ihop, kan du tillsätta oljan lite snabbare.
9. Mixa i avokadon
10. Smaka av med salt och peppar. Önskas en tjockare aioli, tillsätt mer olja. Vill du ha den tunnare, tillsätt någon tsk vatten.
11. Skala och hacka tomaterna.
12. Grovhacka räkor.
13. Finhacka koriander, rödlök och chili.
14. Riv zest från en lime (endast det gröna på skalet ska användas).
15. Blanda räkor, med saft och zest av lime, chili, tomater, rödlök och koriander.
16. Lyft ut korgarna från formarna när de svalnat.
17. Låt räkcevichen rinna av något genom en sil.
18. Lägg eventuellt ett torrt salladsblad i botten på varje korg. Lägg i räkceviche i filodegskorgarna.
19. Toppa med en klick dillaioli och en dillkvist.
20. Aioli, ceviche och filodegskorgar kan göras i förväg, men vänta med att montera ihop rätten till precis innan de ska serveras, då korgarna snabbt blir mjuka. Vill du servera denna rätt på en buffé skulle vi rekommendera att du istället serverar cevichen i små portionsglas och utesluter filodegskorgarna.
74 kr
Frisk och fruktig alkoholfri Riesling med druvtypiska toner av gröna äpplen, päron och citrus.
Fräsch papayasallad med perfekt hetta – en smakexplosion du inte vill missa
En underbart god kräft och räkröra som passar utmärkt som tillbehör på kräftskivan.