Prosecco Pizzolato Organic
109 kr
Druvtypisk prosecco med smak av tropisk frukt, grape, gröna äpplen. Perfekt att njuta till kryddstark mat eller bara i gott sällskap!
Ett härligt tillbehör till färska fina räkor! Vill du ha en extra lyxig touch så servera räkorna i en isskål som på bilden. Till den här goda rätten vill vi dricka ett mousserande, fruktigt vitt vin med relativt hög syra. Syran bemöter räkornas sälta och frukten i vinet går bra ihop med räkornas ganska söta kött vilket harmoniserar rätten. De små bubblorna i vinets struktur levererar en härlig munkänsla tillsammans med majonnäsen.
1 kg räkor med skal
Kummin- och dillmajonnäs
(ca 2 1/2 dl)
1 äggula
1 tsk söt senap
rivet skal från 1 citron
2 dl naturell olja, t ex raps- eller majsolja
2 msk hel kummin
1 ask dill (30 g)
1. Lägg äggulan i en skål tillsammans med senapen. Tillsätt citronskalet och vispa sedan ner oljan – lite i taget – tills du har en tjock majonnäs.
2. Värm en torr stekpanna på spisen och häll i de hela kumminfröna. Rosta tills det börjar knäppa lite i dem, i cirka 3 minuter.
3. Hacka kumminfröna grovt på en skärbräda och blanda ner i majonnäsen. Finhacka dillen och blanda ner även den.
4. Lägg upp räkorna i en skål, gärna av is (se hur du gör en sådan nedan) och ät dem med majonnäsen.
En isskål är lätt att göra även om det tar lite tid. Och den håller faktiskt längre än man tror. Ta fram en lite större och en mindre skål. Häll 5 cm vatten i botten på den stora skålen och låt den stå i frysen i 1 timme. Ta ut skålen och ställ den lite mindre skålen i den stora frysta. Fyll på med blommor, krondill, ja, vad du vill, bara det är mycket färg! Lägg några stenar eller en annan tyngd i den lilla skålen så att den inte flyter upp när du häller på vatten. Fyll sedan den stora skålen med vatten upp till bredden. Om du gör det direkt i frysen så slipper du spill. Låt den stå i frysen i minst 7 timmar, gärna över natten.
109 kr
Druvtypisk prosecco med smak av tropisk frukt, grape, gröna äpplen. Perfekt att njuta till kryddstark mat eller bara i gott sällskap!
En riktigt lyxig gryta med smak av vitlök, saffran och chili!
Fräsch papayasallad med perfekt hetta – en smakexplosion du inte vill missa