Pazzione Riesling by Pernilla Wahlgren
259 kr
Pazzione Riesling by Pernilla Wahlgren, en torr, frisk och fruktig Riesling från vackra Rhendalen i en snygg och färgsprakande box.
I Tinas variant av räksallad är det rimmad – eller lättsaltad – gurka samt en lite syrligare citronmajonnäs som tillbehör. Fräscht och syrligt. Till detta passar ett vitt vin med hög syra bäst. Vinet bör också ha en härlig frukt då fruktigheten i vinet gifter sig med räkornas lite söta kött.
ca 1,2 kg räkor med skal (ca 1 kg skalade)
½ purjolök eller ett par knipplökar
sallad av valfri sort
4 ägg, kokta
Rimmad gurka:
1 gurka
1 tsk salt
1 tsk strösocker
Citronmajonnäs:
1–2 tsk senap
2 äggulor
rivet skal från 1 citron + ca 1 msk pressad saft
3 dl olja, t ex neutral rapsolja
¼ tsk salt
vit- eller svartpeppar ur kvarn
1. Skala räkorna och ställ dem kallt.
2. Skölj purjolöken och skär den på sniskan så tunt du kan.
3. Skala gurkan och skär den i 1 cm tjocka skivor.
4. Lägg skivorna i en plastpåse och häll i salt och socker.
5. Skaka om och låt gurkan rimmas i rumstemperatur i cirka 15 minuter.
6. Om gurkan skulle bli för salt är det bara att skölja den snabbt i kallt vatten.
7. Rör ihop senap, äggulor, citronsaft och skal.
8. Droppa ner oljan lite i taget under ständig vispning. Smaksätt med salt och peppar.
9. Arrangera salladen, räkorna och äggen på ett fat eller på portionstallrikar och ringla majonnäsen runt om.
10. Servera med ett gott bröd.
259 kr
Pazzione Riesling by Pernilla Wahlgren, en torr, frisk och fruktig Riesling från vackra Rhendalen i en snygg och färgsprakande box.
En riktigt lyxig gryta med smak av vitlök, saffran och chili!
Fräsch papayasallad med perfekt hetta – en smakexplosion du inte vill missa